Про це в коментарі "Апостроф.Економіка" заявив аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Максим Пархоменко, передають Патріоти України.
Вартість пляшки горілки об'ємом 0,5 л за рік зросла на 14%, до 80 грн. У грудні минулого року її ціна стартувала з 70 грн.
Пляшка коньяку "п'ять зірок" рік тому коштувала 120 грн, зараз середня ціна - 150 грн.
"Куряче філе виросло в ціні з 60 грн до 100 грн за 1 кг, а це - майже на 60%! Ціна картоплі з 3 грн зросла до 5 грн за 1 кг, яйця подорожчали з 15 до 25 грн, і це найнижчі ціни! Масло (вершкове) виросло в ціні з 32 до 42 грн. Невід'ємний елемент новорічного столу - мандарини - подорожчали з 29 грн за 1 кг до 35 грн", - сказав Пархоменко.
Вартість пляшки шампанського за рік виросла до 80 грн (зростання склало 14%), сир - до 165 грн / кг (17%), ціни на сирокопчену ковбасу злетіли на 75% - до 185 грн / кг.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...