"Як змінилися "жарти" Путіна за 20 років", - Forbes

Президент Росії Володимир Путін на прес-конференції у Москві 14 грудня розповів "бородатий" анекдот у відповідь на питання про нарощування Кремлем витрат на армію.

Така манера була властива російському лідерові з самого початку його політичної кар'єри. Видання Forbes показало, як змінювався гумор Путіна протягом усього цього часу, передають Патріоти України.

Прем'єр-міністр і перший президентський термін (1999-2004 роки)

"Російські літаки наносять і будуть наносити удари в Чечні винятково по базах терористів. Ми будемо переслідувати терористів скрізь. Якщо в туалеті зловимо, то і в сортирі їх замочимо" (коментар до бомбардування російською авіацією міста Грозного в 1999 році).

"Росія може піднятися із колін і як слід вдарити" (на засіданні уряду, присвяченому контртерористичній операції на Північному Кавказі та сплеску тероризму в Росії).

"У нас країна величезних можливостей не тільки для злочинців, а й для держави" (на засіданні Ради безпеки).

"Я давно знаю Бориса Абрамовича (Березовського. - Forbes), він невгамовний чоловік.., який завжди когось призначає і скидає. Нехай працює. На те і щука, щоб карась не дрімав" (на прес-конференції у Кремлі в 2001 році).

"Якщо людину все влаштовує, то вона повний ідіот. Здорову людину в нормальній пам'яті не може завжди і все влаштовувати" (про своє ставлення до уряду).

Другий президентський термін (2004-2008 роки)

"Якби у бабусі були інші, певні статеві ознаки, вона була б дідусем" (про можливе введення санкцій проти Ірану).

"Товариш вовк знає, кого їсти" (коментар про військовий бюджет США, який у 25 більший Російського).

"Привіт передайте своєму президенту! (Моші Кацаву) Виявився дуже потужний мужик! Десять жінок згвалтував! Я ніколи не чекав від нього! Він нас усіх здивував! Ми всі йому заздримо!" (За словами кореспондента газети "Коммерсант" Андрія Колесникова)

"Ніхто з лідерів вісімки не проти активної участі Росії у цьому колі. Ніхто не хоче, щоб "вісімка" перетворилася на збіговисько жирних котів" (про участь Росії у міжнародному клубі G8, який об'єднує уряди провідних держав світу).

Голова уряду (2008-2012 роки)

"Всі ці вісім років я працював, як раб на галерах" (на великій прес-конференції у Кремлі в 2008 році).

"Приходить шпигун на Луб'янку і каже, хочу здатися. Там його запитують: Ви шпигун якої країни? Американський? Тоді в п'яту кімнату. Там запитують: Ви американський шпигун, а зброя є? Якщо є, то в сьому кімнату. У сьомій запитують: а у вас засоби спецзв'язку є? Якщо є, тоді в 20-у. А в 20-й запитали: а завдання у вас є? - Є. - Ну, тоді йдіть, виконуйте і не заважайте людям працювати" (про проблеми бюрократії та хабарництва в Росії).

"У генерала запитують: а ваш син може стати генералом? - Може. - А маршалом? - А у маршала свій син є" (відповідь на питання заступника директора коледжу Веллеслі Девіс-Центру Маршала Голдмана про те, чому син глави ФСБ Миколи Патрушева працює у "Роснефті").

Третій президентський термін (2012 рік-теперішній час)

"Є у нас такий анекдот: песиміст і оптиміст. Песиміст випиває коньяк, морщиться і каже: "клопи пахнуть". А оптиміст ловить клопа на стіні, тисне його, нюхає і каже: "коньяком попахує". Краще бути песимістом, який п'є коньяк, ніж оптимістом, який нюхає клопів" (на виступі на Міжнародному дискусійному клубі "Валдай", кажучи про оцінку міжнародної ситуації).

У грузинській школі у хлопчика запитують: Гіві, скільки буде двічі по два? Хлопчик каже вчителю: а ми купуємо або продаємо?" (На конференції ОНФ у Ростові, під час дискусії про відродження спеціалізованих шкіл і про викладання математики, якій, за словами президента, "треба надати нове дихання").

"Зустрічаються два приятеля, один іншого запитує, ну, мовляв, як справи? - Той відповідає, що життя у смужку і ось зараз у нього чорна смуга. Проходить якийсь час, знову зустрічаються, знову - ну, як справи тепер? - так, чорна смуга! - Як же так, адже минулого разу була чорна. - Як з'ясувалося, в минулий раз це була біла..." (на щорічній прес-конференції у 2015 році, відповідаючи на питання про те, коли російська економіка вийде з кризи).

"Хочете анекдот про ізраїльську армію? Молодого солдата запитують: "Якщо на тебе йдуть, скажімо, 20 терористів, що ти будеш робити?" - "Я візьму УЗД і буду стріляти" - "Молодець. А якщо на тебе йдуть танки?" - "Я візьму гранатомет і буду захищатися" - "Молодець. А якщо літаки летять і танки йдуть, і ще терористи наступають? "Він каже: "Пане генерале, а я що, один воюю у нашій армії?" І я вас хотів запитати: я що, один хіба тут на цій панелі виступаю?" (На пленарному засіданні в рамках форуму "Російський енергетичний тиждень" Путін пожартував щодо зайвої уваги, яка приділяється йому).

"Один олігарх розорився і розмовляє із дружиною. Він їй каже: знаєш, нам доведеться продати "Мерседес" і купити "Ладу". Ну, нормально. Нам доведеться переїхати з особняка на Рубльовці в квартиру в Москві. Нормально-нормально. Ти ж мене будеш любити? Вона йому каже: буду дуже любити. І дуже сумувати" (на Міжнародному дискусійному клубі "Валдай", у відповідь на прохання балотуватися у президенти).

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...