Як зміниться життя українців у 2018 році

В Україні в 2018 році зростуть тарифи на електроенергію і водопостачання, підвищать акцизи на тютюнові вироби, змінять правила виходу на пенсію і ставки ввізного мита на авто, а також відбудеться ряд інших нововведень.

Зокрема, зростання вартості електроенергії буде проходити у два етапи. З 1 січня НКРЕКП підвищить оптово-ринкову ціну на 9,5%, а з 1 квітня - ще на 6,1%, - передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Через зміни тарифів на електрику виросте і вартість холодного водопостачання. Найбільше зростання тарифу на водопостачання затверджений для "Харківводоканалі" - на рівні 8,38 грн за куб. м.

З січня в Україні значно подорожчають сигарети через прийняття Верховною Радою нових ставок акцизу на тютюнові вироби. За прогнозами експертів, ціни на сигарети виростуть приблизно на 6 грн, і середня вартість пачки складе 29-30 грн.

Найбільший у країні оператор фіксованого зв'язку "Укртелеком" вирішив установити більш високі тарифи на фіксований зв'язок. У новому році для абонентів міста зв'язок подорожчає на 7,3%, а для абонентів села - на 14,5%.

У 2018 року також почне діяти непопулярна норма нового пенсійного законодавства, згідно з якою 60-річні українці зможуть вийти на пенсію, маючи не менше 25 років страхового стажу. Якщо це число менше, то виходу на пенсію доведеться чекати до 63 років.

В Україні з нового року будуть застосовуватися нові норми щодо імпорту товарів із Європейського Союзу в рамках Угоди про вільну торгівлю, які торкнуться і ставки ввізного мита на авто. Завдяки цьому подешевшає розмитнення авто з ЄС.

Автолюбителів чекають і інші нововведення. Зокрема, з 1 січня в Україні почне діяти обмеження максимальної швидкості в населених пунктах до 50 км/год.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...