Як змінити харчування в холодну пору, щоб їжа зігрівала і не додавала нам зайвих кілограмів, - пише на своїй сторінці у Facebook дієтолог Світлана Фус, передають Патріоти України.
"Почнемо з режиму харчування. Їмо регулярно і повноцінно. Не робимо великих перерв між прийомами їжі. Коли ми ситі – ми легше переносимо холод.
Вживаємо їжу в теплому виді. Така їжа краще насичує і зігріває. Якщо не вдається з’їсти теплу їжу, вживайте теплі напої.
Сирі овочі заміняємо приготовленими або квашеними.
Можемо додати більше жирів – в виді горіхів, насіння, авокадо, вершкового масла. Але не зловживаємо ними.
Не забуваємо про каші - це може бути смачно! Тепла каша на гарнір буде не тільки зігрівати, але й давати організму вітаміни та мінерали, харчові волокна, вона нормалізує обмін речовин. І пам’ятаймо – повніють не від каш, а від кількості жиру, який в них додають.
Вводимо в раціон бобові, якщо, звісно, добре переносимо їх. Це і сочевиця, і горох, і квасоля і нут (декілька разів на тиждень).
Обов'язково їмо супи. Чудово насичує теплий густий овочевий суп. Він легко засвоюється і додає енергії.
Пам'ятаймо, що ми не потребуємо значного збільшення калорій в холодний період року. Досить вживати в щоденному меню на 150-200 калорій більше ніж літом. Це додатково 20 г насіння, одна порція каші.
Виходимо на свіже повітря! Навіть в холодні дні варто йти на прогулянку і дихати свіжим повітрям. Рух нас також зігріває.
Пізня осінь і зима не час на дієти, але також не час повніти!"
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...