Як змінити харчування в холодну пору, щоб їжа зігрівала і не додавала нам зайвих кілограмів, - дієтолог

Починає все більше холодніти, пізніше настає ранок, швидше вечоріє. Скоро зима…Пізня осінь і зима не час на дієти, але також не час повніти.

Як змінити харчування в холодну пору, щоб їжа зігрівала і не додавала нам зайвих кілограмів, - пише на своїй сторінці у Facebook дієтолог Світлана Фус, передають Патріоти України.

"Почнемо з режиму харчування. Їмо регулярно і повноцінно. Не робимо великих перерв між прийомами їжі. Коли ми ситі – ми легше переносимо холод.

Вживаємо їжу в теплому виді. Така їжа краще насичує і зігріває. Якщо не вдається з’їсти теплу їжу, вживайте теплі напої.

Сирі овочі заміняємо приготовленими або квашеними.

Можемо додати більше жирів – в виді горіхів, насіння, авокадо, вершкового масла. Але не зловживаємо ними.

Не забуваємо про каші - це може бути смачно! Тепла каша на гарнір буде не тільки зігрівати, але й давати організму вітаміни та мінерали, харчові волокна, вона нормалізує обмін речовин. І пам’ятаймо – повніють не від каш, а від кількості жиру, який в них додають.

Вводимо в раціон бобові, якщо, звісно, добре переносимо їх. Це і сочевиця, і горох, і квасоля і нут (декілька разів на тиждень).

Обов'язково їмо супи. Чудово насичує теплий густий овочевий суп. Він легко засвоюється і додає енергії.

Пам'ятаймо, що ми не потребуємо значного збільшення калорій в холодний період року. Досить вживати в щоденному меню на 150-200 калорій більше ніж літом. Це додатково 20 г насіння, одна порція каші.

Виходимо на свіже повітря! Навіть в холодні дні варто йти на прогулянку і дихати свіжим повітрям. Рух нас також зігріває.

Пізня осінь і зима не час на дієти, але також не час повніти!"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...