Як змінити харчування в холодну пору, щоб їжа зігрівала і не додавала нам зайвих кілограмів, - дієтолог

Починає все більше холодніти, пізніше настає ранок, швидше вечоріє. Скоро зима…Пізня осінь і зима не час на дієти, але також не час повніти.

Як змінити харчування в холодну пору, щоб їжа зігрівала і не додавала нам зайвих кілограмів, - пише на своїй сторінці у Facebook дієтолог Світлана Фус, передають Патріоти України.

"Почнемо з режиму харчування. Їмо регулярно і повноцінно. Не робимо великих перерв між прийомами їжі. Коли ми ситі – ми легше переносимо холод.

Вживаємо їжу в теплому виді. Така їжа краще насичує і зігріває. Якщо не вдається з’їсти теплу їжу, вживайте теплі напої.

Сирі овочі заміняємо приготовленими або квашеними.

Можемо додати більше жирів – в виді горіхів, насіння, авокадо, вершкового масла. Але не зловживаємо ними.

Не забуваємо про каші - це може бути смачно! Тепла каша на гарнір буде не тільки зігрівати, але й давати організму вітаміни та мінерали, харчові волокна, вона нормалізує обмін речовин. І пам’ятаймо – повніють не від каш, а від кількості жиру, який в них додають.

Вводимо в раціон бобові, якщо, звісно, добре переносимо їх. Це і сочевиця, і горох, і квасоля і нут (декілька разів на тиждень).

Обов'язково їмо супи. Чудово насичує теплий густий овочевий суп. Він легко засвоюється і додає енергії.

Пам'ятаймо, що ми не потребуємо значного збільшення калорій в холодний період року. Досить вживати в щоденному меню на 150-200 калорій більше ніж літом. Це додатково 20 г насіння, одна порція каші.

Виходимо на свіже повітря! Навіть в холодні дні варто йти на прогулянку і дихати свіжим повітрям. Рух нас також зігріває.

Пізня осінь і зима не час на дієти, але також не час повніти!"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...