Як змусити Росію платити за Крим і Донбас, - військовий експерт (відео)

Київ збирається в судовому порядку вимагати від Кремля компенсацію за збитки, завдані Україні в результаті російської агресії. Але, щоб вимагати репарацій, керівництво України має зробити один важливий крок.

Олег Жданов

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

На його думку, Україна має право пред'являти Росії позови тільки в тому випадку, якщо офіційно визнає факт збройної агресії з боку РФ. "Потрібно політичне рішення керівництва країни для визнання факту збройної агресії, на підставі якого ми подамо в міжнародні суди позови про компенсацію нам за зруйновану інфраструктуру, за вбитих людей, за тимчасову втрату територій, за нанесення економічних збитків і т.д.", - розповів експерт.

За його словами, подібний позов міжнародний суд буде розглядати тільки на підставі внутрішнього документу України, проте приймати для цього окремий закон не потрібно. "Закону не треба. Ми звикли на все писати закон, у нас вони тисячами налічуються. Нам треба зробити офіційну заяву від імені держави Україна, про те, що у нас збройний конфлікт з РФ і про це повідомити весь світ", - вважає Жданов.

Також він думає, що в оголошенні військового стану в цьому випадку не буде потреби. "Нам треба визнати факт збройної агресії. І території, які ми втратили, офіційно назвати окупованими. І повідомити весь світ, що ці території окуповані ВС РФ", - додав експерт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...