Які літаки повстанцям слід збивати: Стало відомо як російських найманців перевозять до Сирії

Приватна сирійська авіакомпанія Cham Wings здійснює перельоти між Дамаском і Ростовом-на-Дону, перевозячи в Сирію російських найманців.

Про це йдеться у розслідуванні Reuters, передають Патріоти України.

Наголошується, що цих перельотів немає у розкладі ростовського аеропорту Платов. "Один з таких рейсів особисто бачив кореспондент Reuters. Чоловіки в ростовському аеропорту були контрактниками", - пише агентство.

За даними Reuters, літаки прилітають до Ростова переважно вночі, а відлітають рано вранці, коли у аеропорту майже немає інших пасажирів. Підкреслюється, що відкритої інформації про ці рейси й розклад польотів немає, а купити квиток на них не можна.

"За 14 місяців з 5 січня 2017 року авіакомпанія здійснила 51 політ з Дамаска і Латакії в Ростов і назад. Щоразу для цього використовувалися лайнери Airbus A320, які можуть перевозити до 180 пасажирів", - йдеться у розслідуванні.

Cham Wings з 2016 року перебуває під санкціями США. Компанію звинуватили у доставці в Сирію бойовиків-союзників президента Башара Асада, зброї та спорядження для сирійської розвідки.

За інформацією агентства, раніше літаки Аirbus належали європейським і американським авіакомпаніям, але пізніше вони опинилися у парках близькосхідних компаній через мережу посередників та офшорів. Зокрема, 84 вживаних літаків виробництва Airbus і Boeing змогли придбати або орендувати компанії "Хорс" і "Дарт" (зареєстровані в Україні). З цих 84 літаків як мінімум 40 опинилися в Іраку, Ірані та Сирії. Компанії заснував колишній радянський морський піхотинець Сергій Томчані, який в 2011 році опинився під санкціями США за звинуваченням в участі у експорті літаків до Ірану і Сирії без дозволу США. Томчані, "Хорс" і "Дарт" відкидають звинувачення в постачанні літаків компаніям, що знаходяться під санкціями. Reuters підкреслює, що виявлена схема поставок літаків на Близький Схід вказує на пролом у санкціях США.

Cham Wings на запит Reuters відповіла, що вся інформація про польоти її літаків є на її сайті. Проте агентство наголошує, що на сайті немає інформації про польоти в Ростов. У Boeing і Airbus заявили, що компанії дотримуються режиму санкцій.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков переадресував запитання агентства в Міноборони, відомство не відповіло на запит. Також не надійшла відповідь від сирійського уряду. У головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що у них немає інформації щодо поставок літаків до Сирії та Ірану.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...