Якого подарунка чекає Путін на день народження, - військовий експерт

Україні не варто очікувати якихось військових провокацій на Донбасі з боку росіян до дня народження президента РФ Володимира Путіна 7 жовтня.

Володимир Путін

Глава Кремля чекає на інший подарунок і розраховує на зустріч свого помічника Владислава Суркова і спецпредставника Держдепу США Курта Волкера, яка відбудеться в Белграді. Таку думку "Апострофу" висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Я думаю, що не буде якихось провокацій у зв'язку з днем народження Путіна. Це не той подарунок, на який він чекає. Він більше чекає на підсумки зустрічі Суркова і Волкера – це прямі перемовини Кремля і Білого дому. А тут – псувати собі нерви, щоб його вкотре стали звинувачувати в ескалації конфлікту – не думаю, що йому це треба. Всі вже прекрасно розуміють, хто стоїть за спиною тих, хто стріляє.

І тим більше, у нього зараз зовсім інші завдання – виведення капіталів з іноземних банків назад в Росію, щоб їх не конфіскували 21 січня і не заарештували рахунки. Тому навряд чи будуть якісь провокації сьогодні.

Нагадаю, що 21 січня – це 181-й день. Згідно закону США (яким було введено санкції проти Росії, Ірану та КНДР, - "Апостроф"), фінансова розвідка оприлюднить, заарештує і вилучить активи за статтею "незаконне збагачення". Тут навіть не сумнівайтеся – це закон США.

Чого чекає Путін від зустрічі Суркова з Волкером? Я думаю, що це хід РФ у відповідь. На першій зустрічі, що відбулася в Москві, Курт Волкер виклав позицію Сполучених Штатів, чого вони хочуть від Росії. Судячи з того, що РФ почала проводити активні дії, зокрема, переводити свої активи в золоті злитки – це говорить про те, що вони виводять їх з-під удару санкцій.

Зараз Сурков представить своє бачення вирішення питань з боку Москви для Білого дому. А ось вже наступна зустріч, якщо вона відбудеться після такого обміну думками, може мати якусь результативність. Або вони сядуть за стіл переговорів, або наростатиме конфронтація, посиляться санкції і так далі."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...