"Якщо ієрарх бачить себе тільки у складі Російської православної церкви, ми ніколи з ним не знайдемо спільної мови", - Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зазначив, що бачиться з представниками Української церкви Московського патріархату тільки на державних урочистих заходах.

Представники Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) не йдуть на контакт із представниками Православної церкви України (ПЦУ). Про це предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній заявив в інтерв'ю телеканалу "Прямий", передають Патріоти України.

"Ієрархи Московського патріархату в Україні взагалі не бажають вести будь-який діалог. Ми відкриті, ми готові сідати за стіл переговорів, знаходити спільну мову. Але це з нашого боку тільки бажання. Із їхнього боку ми не бачимо бажання. Ми тільки пересікаємося з ними на урочистих заходах, державних урочистих заходах, вітаємося – і на цьому всі наші стосунки закінчуються", – сказав він.

За словами предстоятеля ПЦУ, діалог буде налагоджено тільки з тими, хто прагне до єднання. "Бо якщо ієрарх не прагне до єднання, він бачить себе тільки у складі Російської православної церкви, то ми ніколи з ним не знайдемо спільної мови. Ми будемо шукати діалог із тими, які є українцями, які прагнуть до єднання і які хочуть мати єдину помісну православну церкву", – зазначив Епіфаній.

Він підкреслив, що є багато тих, із ким будуть налагоджувати відносини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...