Якщо стрес припер до стіни: 6 продуктів, які без шкоди допоможуть впоратися з проблемою

Ударна доза солодкого - ось, що перше спадає на думку, коли наш організм різко починає відчувати всю тяжкість світу на своїх плечах.

Дійсно, порція швидких вуглеводів допоможе на якийсь час забути про стрес, але вже через пару годин процедуру доведеться повторити, адже рівень цукру в крові знову опиниться на колишньому рівні, передають Патріоти України.
Чим це небезпечно в перспективі, думаємо, пояснювати не треба, так що саме час зайнятися пошуком більш корисних альтернатив, якими можна заїсти пригнічений стан. В принципі, збалансований раціон і в міру здоровий спосіб життя повинні самі по собі виключити подібні ситуації в 90% випадків, але якщо стрес припер до стіни, то краще все-таки налягти на наступні 6 продуктів.

Червона риба

Ці види риб вкрай насичені жирними кислотами Омега-3, які, до речі, і забезпечують організму стабільне і спокійне сприйняття реальності, так ще і рецептів з ними вистачило б на кілька десятків куховарських книг. Це означає, що ви можете готувати і їсти їх цілими тижнями безперервно без повторень, чергуючи тапас з тунця і пасту з сардинами зі звичайним філе лосося або заморочений Тостадо з ним же.

Кале і мангольд

У гонитві за поживними речовинами, які неодмінно допоможуть в боротьбі з тривогою, не варто обходити своєю увагою і продукти рослинного походження. Так, наприклад, калі або просто кучерява капуста разом з мангольдом здатні стати багатим джерелом вітамінів А і К, а також калію. За вами залишиться лише вибір як їх є - зварити чи суп, чи зробити з них рулетики з сиром, додати чи в салат або ж просто приправити маслом і з'їсти відразу.

Яйця

Ті, хто пропускав ранкову яєчню або інше блюдо з багатим вітамінами і білком яйцем, зараз, цілком можливо, ковтають де-небудь під ковдрою антидепресанти. Щоб такого не сталося і з вами, навчитеся на всякий випадок готувати з яєць не тільки ситні сніданки, а й, наприклад, пару-трійку салатів або хоча б спробуйте їх замаринувати.

Темний шоколад

Цим пунктом ми зовсім не хочемо повернути вас до швидких вуглеводів, а навпаки, бажаємо акцентувати увагу, що і шоколад шоколаду ворожнечу. Справа в тому, що саме темний шоколад, приготований з какао з багатим вмістом флаванолів, допомагає поліпшити настрій за рахунок збереження ясності мислення навіть при високій інтенсивності розумового процесу. Крім того, всякі муси, домашні білкові батончики і кекси з темного шоколаду допомагають зменшити запалення і зміцнити стінки судин.

Гарбузяне насіння

Сам процес очищення і поїдання насіння можна назвати вищою мірою медитативним, а у випадку з гарбузовим він ще й лікувальний. За це варто дякувати магній і цинк в їх складі, які підвищують стійкість до зовнішніх подразників і зміцнюють імунну систему.

Насіння льону

Почавши з жирів Омега-3, до останнього пункту ми знову до них же повернулися, але на цей раз у складі рослинного насіння льону. Перевага його в тому, що цей продукт можна додавати в безліч страв, наприклад, банановий хліб, мюслі, млинці та багато інших, підвищуючи їх антистресові функції без явного акценту на цьому.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...