"Якщо трон під ним захитається": Історик назвав головну небезпеку Росії для України (відео)

Росія має в своєму розпорядженні необхідні ресурси, щоб почати наступ проти України відразу з декількох напрямків, а не тільки на Донбасі.

Про це в ефірі ObozTV заявив історик і блогер Юрій Гудименко, коментуючи заяву глави РНБО Алескандр Турчинова про підготовку до масштабних військових дій з боку РФ, передають Патріоти України.

"Росія дійсно сконцентрувала величезну кількість військ на наших кордонах. Ми з трьох сторін фактично оточені. Є угруповання в Придністров'ї, на півдні у нас Крим, на сході Донбас і в Білорусі теж є російські бази та угруповання", - зазначив він.

При цьому про підготовку масштабного вторгнення поки стверджувати рано, упевнений Гудименко. "Але наша розвідка, а ми знаємо, що їй допомагають і американські розвідники, і європейські розвідники, вони поки не б'ють тривогу щодо можливого наступу з будь-якого напрямку, крім Донбасу. Підготовка до наступу завжди помітна. Це завжди йде активне підвезення боєприпасів, пального, перегрупування медиків, обслуговуючого персоналу. Тому зараз ми можемо говорити, що кілька російських армій стоять на наших кордонах, але про підготовку до масованої атаки з декількох сторін, ми поки не можемо про неї говорити", - вважає історик.

За його словами, в подальшому все залежатиме від позиції глави РФ. "Цей курок фактично знаходиться в голові Володимира Путіна. Його може спустити тільки страх перед втратою влади. Коли у Путіна падає рейтинг довіри, він каналізує це незадоволення мас в якісь війни, анексії. Поки його підтримка впала, але загрози його владі немає. він нероздільний цар в РФ і якщо трон під ним дійсно захитається, то це може стати проблемою для нас", - підсумував блогер.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...