Японія повернула знайдений український фільм 30-х років минулого століття

Український культурфільми "Людина і мавпа" з успіхом йшов в японських кінотеатрах.

Національний центр Олександра Довженка викупив в Японії і повернув в Україну копію знайденого в японському кіноархіві українського повнометражного наукового фільму "Людина і Мавпа", який вважався втраченим. Про це повідомляє прес-служба Довженко-Центру, передають Патріоти України.
«Людини і мавпа» був знайдений в токійському National Film Center при Національному музеї сучасного мистецтва. Фільм був позначений саме як український, що, власне, дозволило його знайти.
У National Film Center зберігся негатив фільму. Для України японці зробили 35 мм чорно-білу позитивну копію на плівці нового покоління.

Як відзначили в Довженко-Центрі, українські фільми кінця 1920-х початку 1930-х років в свій час з успіхом йшли на великих екранах Японії. Серед них - «Земля» і «Іван» Олександра Довженка, «Навесні» Михайла Кауфмана, і, як з'ясувалося, науковий фільм Андрія Винницького «Людина і мавпа».

«Людина і мавпа» - культурфільми, який ілюструє теорію Дарвіна про еволюцію видів. Картина знімалася в Сухумі в 1930 році. Натурні зйомки проходили в Сухумському розпліднику мавп. Тодішня кінокритика згадує «Людину і мавпу» як один з кращих зразків свого жанру, підкреслили в Довженко-Центрі.

Прем'єрний показ «Людини і мавпи» планується під час фестивалю німого кіно та сучасної музики «Німі Ночі» в липні 2018 року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...