"Я - був, є і буду Бандерівцем! За нашу і вашу Свободу!", - Ярош, якого так шанували у Польщі, несподівано звернувся до сусідів через "антибандерівський закон"

Командир "Української добровольчої армії", колишній лідер "Правого сектора" прокоментував прийняття Польщею скандального закону "Про інститут Національної Пам'яті", заявивши, що Україна не була окупантом Польщі.

Дмитро Ярош

Про це Ярош написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Я - був, є і буду Бандерівцем. Цим горджусь! Переконаний, що Степан Андрійович Бандера - не тільки символ української нації, але й приклад для наслідування. Ми, українці, можемо отримати щасливу, заможну, сильну Державу тільки тоді, коли реалізуємо ідеї Тараса Шевченка та Степана Бандери", - впевнений командир УДА.

Також Ярош вибачився за будь-які неприємності, які приніс український польському народу і заявив, що виправдань вчинкам, коли озброєні люди знищують беззбройних, немає.

"Але, прошу вас, брати наші - поляки - зважити й на те, що ми, українці, не приходили на вашу землю, й не були окупантами Польщі. Ми виборювали свою державність. Ви ж теж проходили цей шлях. І вбивали наших мирних цивільних людей - тисячами... і багато століть", – нагадав Ярош, додавши, що українське і польське війська перемагали навіть тоді, коли боролися разом, а не в сутичках між собою.

"Зараз же політики, які представляють правлячу партію Польщі, зробили крок не проти відвічного нашого і вашого ворога - Московської імперії. Ці люди вдарили у спину українському народу, який стоїть, у цей час, на передовій, зупиняючи російські орди на межі двох Світів.

Ви, патріоти Польщі, своїм законом підіграли Кремлю. Путін веселиться, а його орда тішиться. Це правда", – також зазначив він.

При цьому в кінці поста Ярош написав, що він і його брати по зброї прощають Польщу і подають "руку Дружби і Союзу".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...