Ярош розповів, як повернути Донбас без масштабної військової операції

Україна може повернути окуповані Росією території Донбасу, якщо вдасться реалізувати схему з перекриттям миротворцями українсько-російського кордону.

Дмитро Ярош

Про це заявив народний депутат України, заступник голови комітету з питань національної безпеки і оборони, командир Української добровольчої армії, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Звичайно, ці миротворці не повинні бути якимись дуже тісними союзниками Російської Федерації - з якогось Узбекистану чи Казахстану. Це все одно, що Росія, і тоді все буде нормально тільки для них. Ось за таких умов теоретично можна було б відмовитися від проведення широкомасштабної військової операції і віддати справу відновлення територіальної цілісності і захисту нашої національної безпеки в руки СБУ", - зазначив він.

За словами Яроша, тоді навіть не дивлячись на присутність миротворців, можна було б влаштувати зачистку і нейтралізувати "кожне чудовисько, яке здійснювало злочини проти України зі зброєю у руках".

"Хтось, до речі, з американських сенаторів недавно абсолютно правильну фразу сказав. Що війну можна завершити не введенням миротворців, а висновком з України, з її окупованої частини російських військ. Це б вирішило питання насправді! А так, якщо миротворці там будуть присутні для того, щоб законсервувати ситуацію просто-напросто, щоб не було активних бойових дій, то "ДНР-ЛНР" будуть себе там прекрасно почувати - такий варіант нам не підходить", - підсумував Ярош.

Він наголосив, що ні в якому разі не можна заморожувати конфлікт.

"Все, що відбувалося за російським сценарієм - Карабах, Придністров'я, Осетія, Абхазія і так далі - завжди завершувалося на користь Росії. І призводило до повної дестабілізації тих країн, які були втягнуті в ці конфлікти. Якщо говорити про конфлікт між Вірменією і Азербайджаном, то там перемир'я весь час порушується, весь час стріляють, весь час є "двохсоті" і "трьохсоті", - зазначив Ярош.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...