Ятаган у спину: Туреччина фінансуватиме Збройні сили України

За словами дипломата, домовленість передбачає п'ять траншів фінансової допомоги по три мільйони доларів на підтримку української армії.

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга розповів журналістам про існування домовленості, за умовами якої турецька сторона прийняла зобов'язання з надання фінансової допомоги українській армії, передають Патріоти України з посиланням на NewsUA.

За словами дипломата, який повідомив про це в ході спілкування з представниками ЗМІ в Анкарі, до кінця цього року буде підписано документ про виділення дев'яти мільйонів лір (трьох мільйонів доларів США), які будуть використані для належного оснащення ЗСУ.

У минулому році, уточнив Сибіга, підписувався такий же документ, а в цілому домовленість передбачає п'ять траншів фінансової допомоги по три мільйони доларів на підтримку української армії.

Відомо також, що в наступному році Україна і Туреччина хочуть підписати угоду про створення зони вільної торгівлі.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...