"Ідеологічні написи не відповідають історичній правді": У Литві встановлюють справедливість біля пам'ятників радянської доби

Мерія Біржайського району Литви встановила таблички у радянських пам'ятників з попередженням, що написи на них не відповідають історичній правді.

Таблички, які мерія встановила за власною ініціативою, з'явилися біля пам'ятників солдатам Червоної армії, які загинули під час Прибалтійській операції в 1944 році, - повідомляє видання «Делфі», передають Патріоти України.

Скільки саме таких табличок встановлено не уточнюють. На табличках сказано, що «ідеологічні написи радянського періоду не відповідають історичній правді».

«Ми вважаємо, що таким чином беремо участь у відбитті історичної правди і зробили добру справу. Однак ми не здивуємося, якщо наші зусилля оцінять, як самоуправство і за це нам дадуть по шапці», - сказав представник відділу охорони культурної спадщини мерії Біржайського району Далюс Мікелёніс.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...