ІДІЛ на Донбасі: У мережі розкрили новий фейк Кремля

Колишній депутат держдуми РФ Сергій Марков опублікував в соцмережах уривок зі статті журналіста Марка Беннетс про чеченський батальйон, який нібито розташований під Маріуполем.

"За словами автора статті, багато членів батальйону отримали свої військові навички в таборах ІГІЛ на території Іраку і Сирії, які вони успішно застосовують на території України. В цілому, нічого нового, чергове інформаційне вкидання з боку корисних ідіотів Путіна, тим більше, що Марк Беннетс вже 15 років живе в Москві, і його позицію щодо України можна побачити в інших статтях про Україну", - йдеться в повідомленні групи "Інформаційний спротив", передають Патріоти України.

Спроба російської пропаганди зганьбити Україну міфічної хімічною атакою не вдалася, тому Кремль знову взявся за фейки про ІДІЛ. "Нічого нового, ця стаття навіть пахне нафталіном минулих фейків. А на рахунок інтерв'ю теж закрадаються сумніви, тому що на дворі вже зима, а командир батальйону Мансур, у якого нібито брали інтерв'ю, сфотографований явно влітку. У цілому, можна впевнено сказати, що чергова спроба кремлівських фейкометов не вдалася", - відзначили в "Інформаційному спротиві".

Заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін звернув увагу на особистість журналіста, від імені якого поширюється фейк. "Moscow-based західний" опозиційний режиму Путіна "журналіст випускає чергову серію серіалу" ІГІЛ і Україна "тепер на сторінках The Times and The Sunday Times. Повірте, не всі люди, які шкодять в інформаційному просторі України і підіграють пропаганді Путіна - агенти Кремля. .. Деякі - просто "корисні ідіоти", - констатував Золотухін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...