Йдуть останні російські "технарі": У Москві помер знаменитий автоконструктор

Однією з головних перемог Мірзоєва по праву вважається ВАЗ-2108, що стала нині культовою "вісімка".

Георгій Мірзоєв

У віці 83 років помер колишній головний конструктор "АвтоВАЗу" Георгій Мірзоєв. Про це розповів Інокентій Кішкурно, автора книги про Мірзоєва, передають Патріоти України з посиланням на "Новости Тольятті".

"Георгій Костянтинович доклав руку до розробки і запуску в серію багатьох автомобілів, без яких просто немислимий автопром СРСР і Росії: УАЗ-452, УАЗ-469, ВАЗ-2121 Нива, ВАЗ-2105 ... Однією з головних перемог Мірзоєва по праву вважається ВАЗ- 2108, що стала нині культової "вісімка", свого часу запустивши нову еру вітчизняного автомобілізму", - написав Кішкурно.

Мірзоєв займав посаду головного конструктора "АвтоВАЗу" з 1976 по 1998 роки, в останні роки він займався розробкою автомобілів на альтернативних видах палива.

Похорони відбудуться в Москві. Дата, час і місце уточнюються.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...