Є ймовірність втрати авто: Експерт розповів, чому "євробляхерам" не можна порушувати нові правила паркування

Водіям автомобілів на європейських номерах доведеться бути гранично уважними, оскільки новий Закон про паркування зачепить і їх. А тим паче може спровокувати появу нових схем, які позбавлять їх можливості повернути машину собі.

Про появу таких проблем розповідає на своїй сторінці у Facebook директор Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, передають Патріоти України.

У Законі про паркування прописано, що штраф за неправильне паркування, виписаний на автомобіль, який має іноземну реєстрацію, буде спрямовано на особу, яка ввезла цю машину в країну. Але протокол може не досягти адресата, оскільки багато таких авто було ввезено на липові організації, особи або оформлені транзитом на інших осіб. Якщо ж машина опиниться на штрафмайданчику, то забрати її буде складно, як і довести своє право на управління цим транспортним засобом.

Експерт зазначає, що уникнути штрафу за паркування власник авто на єврономерах зможе тільки при виписці самого протоколу, який був залишений на лобовому склі. Але у разі, якщо автомобіль заберуть на штрафмайданчик, то отримати його назад буде дуже складно. У Законі прописано, що "Повернення транспортного засобу, затриманого шляхом доставлення для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, відбувається невідкладно за зверненням відповідальної особи (власника для українських авто ред.) або особи, яка ввезла транспортний засіб на територію України, або особи, яка керувала транспортним засобом на момент вчинення правопорушення, після сплати штрафу за вчинене правопорушення та оплати вартості послуги з транспортування та/або зберігання транспортного засобу". Однак, є ймовірність, що особу, яка тепер "засвітилася" перед владою і має прострочене перебування в країні транспортного засобу, можуть тут же притягнути до відповідальності і накласти штраф не тільки за паркування.

В іншому разі, якщо машина оформлена на інших осіб, то видача буде відбуватися під пунктом: "особа, яка керувала транспортним засобом на момент порушення". У такому разі водієві доведеться показати доручення, що знову ж таки може викликати увагу митників. Крім того, є ймовірність, що машину можуть і не віддати під приводом того, що хтось вже показав права на автомобіль. Адже зараз, за чутками, такі довіреності пропонують в інтернеті за певну плату.

"Швидше за все, власники ШМ не будуть грати з вогнем і буде працювати варіант: оскільки немає відомостей про "особу, яка керувала в момент...", то запропонують видати бляху "особі, яка ввезла"... Інтерес власників ШП елементарний: три місяці бляха стоїть на ШМ, потім (якщо ніхто за нею не приїхав: "особа, яка ввезла...") бляха визнається безгоспною і реалізується через СЕТАХ (або передається в АТО) , а комунальники отримують оплату за стоянку на ШМ протягом трьох місяців", - зазначає Назаренко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...