"Є свої недоліки": Військовий експерт зробив важливу заяву про Javelin

Американські протитанкові системи Javelin мають суттєві переваги над іншою українською зброєю, але мають і свої мінуси.

Про це повідомив військовий експерт Сергій Згурець в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Якщо ми говоримо про Javelin, то це дійсно технологічна зброя, яка має істотні переваги перед тими зразками, які є в української армії. Разом з тим, ця зброя завдяки своїй технологічності має певні слабкі сторони, які на полі бою можуть стати недоліком. Боєць повинен чітко знати плюси і мінуси кожної системи озброєнь, щоб правильно їх використовувати", - розповів він.

Згурець додав, що США вже постачають Україні озброєння, яке значно корисніше для потенціалу ЗСУ за Javelin. "Перед цим ми отримали від США велику кількість засобів зв'язку - радіостанції Harris на мінімум 200 мільйонів доларів. Думаю, оснащення американськими радіостанціями, що не придушуються російськими засобами радіоелектронної боротьби, наших Сил спеціальних операцій або Десантно-штурмових військ є набагато більш ефективним, ніж Javelin, тому що ефективне управління Збройними силами більш значимо з точки зору бойового потенціалу", - повідомив він.

Також, за словами експерта, США надали Україні допомогу з радіолокаційними станціями контрбатарейної боротьби, які використовуються нашими військовими для визначення ворожих позицій, що також підвищує ефективність нашої боротьби з ворогом. "Американці допомогли нам броньованими автомобілями Hummer, безпілотними комплексами Raven, які використовуються на поле бою. Тому Javelin - це ще один з елементів цього ланцюжка", - продовжив Згурець.

Він вважає, що головне для армії - інтегральні показники - поєднання навичок особового складу, бойового духу, кількості зброї та боєприпасів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...