Є така професія - Батьківщину захищати, - Руслан Сулименко

У мережі розповіли про кавалера ордена Богдана Хмельницького III ступеня лейтенанта Руслана Сулименка, який вже 17 років служить в армії і зараз захищає Авдіївку.

Про це повідомили на сторінці прес-центру Штабу АТО в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Починав зв'язківцем, в навчальному центрі в Павлограді. Служити ж за контрактом старший сержант Сулименко прийшов в 1-у танкову бригаду. Був командиром відділення. Незабаром, коли почалося формування 5-ї окремої механізованої бригади для участі в миротворчій місії в складі коаліційних військ під керівництвом США, Руслан перевівся в 72-ї окремої механізованої бригади, з тих пір і служить там. понад рік в Іраку і після цього - ще 13 років служби в Україні, більше трьох з яких - на війні ... "- відзначили в прес -центрі.

Відзначається, що коли почалася російсько-українська війна, військовослужбовець вже був головним старшиною бригади. "В бій пішов як командир відділення - командир бойової машини БМП-2. Воював під Червонопартизанським, звідки після півторамісячних боїв в оточенні в складі батальйонно-тактичної групи виходив на російську територію. Потім - бої в Старобешеве, Волновахою, Петровському, відбиті у ворога терикони і бойова служба на них", - розповіли в мережі.

Згодом український воїн прийняв командування розвідувальним взводом і отримав первинне офіцерське звання. "Ця ротація бригади була вже не на приморському, а на донецькому напрямку. Авдіївська промзона, "Алмаз", Крута Балка - тут є де повоювати. І молодший лейтенант і його підлеглі і колеги добре повоювали, проявивши мужність, стійкість і професіоналізм", - відзначили в Facebook.

Навесні цього року Руслан Сулименко був нагороджений орденом, а в кінці літа отримав військове звання "лейтенант" і зайняв посаду заступника командира розвідувальної роти по морально-психологічному забезпеченню. Відзначається, що в бригаді кожен знає і щиро поважає "цього бувалого старшину, який дослужився вже до заступника командира роти. І - є за що".

"Він завжди допоможе і словом, і ділом - як радою або консультацією, так і реальними справами. І молодим розвідникам є чому повчитися у офіцера", - розповіли в прес-центрі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...