"Є тільки один варіант для влади перевести процес у не революційне русло", - Муждабаєв про марш на підтримку Саакашвілі

Заступник генерального директора телеканала ATR Айдер Муждабаєв зазначив, що після арешту лідера "Руху нових сил" у центрі Києва проходить найбільша акція протесту після Євромайдану.

У зв'язку з масштабами протестів у Києві заступник генерального директора телеканала ATR Айдер Муждабаєв закликав президента України Петра Порошенка звільнити лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі, щоб знизити напруженість. Про це він написав у Facebook, передають Патріоти України.

"Ставитися може кожен як хоче – констатуємо факти. Майдан – повний. Арешт Саакашвілі вдався на славу. Усе, як передбачали, до чого влада планомірно послідовно покроково і невтомно йшла. Сценарист Порошенко може бути задоволений: жодного збою, усе йде, як по нотах. Тепер уже можна точно сказати: це реально найбільша акція протесту після Євромайдану. Можна говорити, звичайно, що всі ці тисячі людей у середині вогкого вихідного дня – проплачені або "члени секти Саакашвілі", але це буде дуже безглуздо звучати", – зазначив журналіст.

На думку Муждабаєва, генпрокурору України Юрієві Луценку потрібно змінити запобіжний захід для Саакашвілі на підписку про невиїзд.

"Я бачу тільки один варіант для влади перевести процес у не революційне русло. Порошенко повинен негайно дати вказівку Луценку звільнити Саакашвілі. До того ж не під домашній арешт із браслетом, а під підписку про невиїзд. А ще краще – просто звільнити під зобов'язання ходити на допити. Жодного ризику, що Саакашвілі виїде з України, до нещастя для його колишнього друга, немає", – наголосив він.

Журналіст додав, що президенту необхідно виступити в парламенті із примирливою промовою, визнати гостру проблему корупції і заявити про підтримку Національного антикорупційного бюро.

"Йому не повірять, але напругу і протистояння у висхідній фазі буде зупинено. Це, на мій погляд, умова необхідна, але не достатня... Ми знаємо вміння Петра Олексійовича зупинятися в останній момент, сподіваюся, воно йому допоможе і цього разу. Якщо ні – я ні йому, ні нам, ні нашій країні в борні не заздрю. І дуже цього не хочу", – підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...