Єдиний українець в топ-100 найбагатших спортсменів світу: Скільки Кличко заробив за кар'єру боксера

Український боксер-важковаговик Володимир Кличко оголосив про завершення кар'єри.

"Доктор Сталевий кулак" виступав на рингу 27 років, передають Патріоти України.

За цей час він володів титулами чемпіона світу за версіями WBO, IBF, IBO, WBA, а також за версією авторитетного журналу The Ring. Крім того, в далекому 1999 році він завоював звання чемпіона Європи за версією EBU, а в 2005-му став чемпіоном Північної Америки за версією NABF.

"Я досяг усього як любитель і професіонал і тепер зможу здорово і щасливо будувати кар'єру після кар'єри ... Я не сподівався, що у мене буде така довга і успішна спортивна кар'єра. Я дякую всім, хто підтримував мене, особливо сім'ю, команду і шанувальників", - зазначив чемпіон в своєму відеозверненні.

Завдяки боксу Кличко заробив чималі статки. Портал Celebrity Net Worth називає цифру $ 60 млн. За даними американського видання Forbes, в 2017 році статки Кличка збільшилися на $ 21,5 млн. При цьому $ 17,5 млн становили призові від поєдинку проти британця Ентоні Джошуа, а $ 4 млн - дохід від реклами. Роком раніше він заробив $ 22 млн. Кличко залишається єдиним представником України в топ-100 найбагатших спортсменів світу.

У кар'єрі у Кличка були великі гонорари. Крім уже згаданого бою з Джошуа, який приніс Володимиру рекордні $ 21,5 млн, в поєдинку з росіянином Олександром Повєткіним гонорар українця становив $ 17,5 млн. За поєдинок з Девідом Хеєм Володимир отримав $ 12,5 млн, а з Тайсоном Ф'юрі - $ 12 млн.

Що стосується реклами, у Кличка підписані контракти з такими компаніями, як Mercedes-Benz, McFit, Strellson і Warsteiner.

Як повідомляло видання Heavy, німецький канал RTL платить боксеру більше $ 3 млн за трансляцію кожного з його матчів. За його даними, за всю кар'єру боксер заробив на рингу більше $ 100 млн.

Гроші Володимиру також приносить промоутерський бізнес. Брати Клички володіють компанією К2 з офісом в Лос-Анджелесі і KMG (Кличко Менеджмент Груп) в німецькому Гамбурзі.

Віталій і Володимир інвестують також в нерухомість. Деякі ЗМІ повідомляли, що їм належить дизайнерський готель в центрі Києва 11 Mirrors. Сам Кличко це спростовував.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...