Єдиний в Україні батько-одинак в статусі переселенця поділився своєю історією

Переселенець із Луганська Сергій Бахтін сам виховує двох синів попри тяжку хворобу - розсіяний склероз.

Сини Євгена: Микита (на фото зліва) і Данило

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "КП в Україні".

На початку 2000-х років життя Сергія здавалося безхмарним. Він мав дружину, двох синів, свій бізнес, чотирикімнатну квартиру в центрі Луганська, машину.

Сімейне щастя спочатку зруйнувала дружина, яка виявилася алкоголічкою. Забрати до себе дітей Сергій не міг – українські закони завжди на боці матері.

Згодом, після розлучення, чоловік одружився вдруге.

"Я незабаром одружився з жінкою з Грузії. Вона переїхала з Тбілісі в Україну. А для хлопчаків був недільним татом, забирав до себе на вихідні", – розповів Сергій.

Одного разу чоловіку зателефонувала колишня дружина і сказала, що виставила дітей на вулицю.

"Хочеш – забирай їх. А ні – так замерзнуть до ранку", – розповів Сергій.

Синів чоловік забрав до себе. І коли, здавалося, все налагодилося, друга дружина його зрадила. Поки чоловік займався бізнесом – зустріла кохання юності.

З другою дружиною Євген зберіг дружні відносини. Від цього шлюбу в нього залишилася дочка, з якою тепер спілкується винятково за допомогою скайпу.

Пізніше чоловік потрапив у лікарню. Саме перебуваючи на межі життя смерті він зрозумів, що саме сини є сенсом його існування. Тому вирішив забрати їх остаточно і безповоротно. Так чоловік став батьком-одинаком.

"У 2014 році у нас у дворі під час мінометного обстрілу вбило 19-річного хлопця. Йому б ще жити і жити. Я подумав: яка там машина з квартирою? Потрібно від війни дітей рятувати", – розповів Сергій.

Покинувши все, чоловік зі своїми синами виїхав із Луганська. Вже Києві він зателефонував волонтерам і сказав, що є батьком-одинаком, і попросив дати прихисток.

У штабі допомоги Сергію додали у список матерів-одиначок і відправили в санаторій під Житомиром.

Вже за межами рідного Луганська лікарі виявили в чоловіка страшну недугу – розсіяний склероз.

"У мене осередкове ураження головного мозку. Лікарі пояснили, що розсіяний склероз протікає по-різному. Причини невідомі, як лікувати – теж незрозуміло. Я за спеціальною американською програмою отримую ліки безкоштовно, вони трохи хворобу гальмують. Приймати треба до кінця життя, інакше наслідки страшні. Аж до повного паралічу", – зазначив Сергій.

Нині чоловік працює таксистом намагається вирішити квартирне питання. Для цього розробив цілий план – за рік планує вийти в елітному таксі на нормальний заробіток. Потім можна влаштовуватися до друзів у корейську фірму.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...