"Єнот? Why not!": Львів'яни вдома вирощуєть єнотів (фото, відео)

Львівська сімейна пара Андрій та Руслана Гервазюки удома вирощують п'ятьох єнотів. Створили інтернет-спільноту "Дім Єнота" і запрошують відвідувачів.

"Купували їх півторамісячними за гроші, які нам подарували на весілля. Назвали Сірко, Степашка, Лисичка, Мишка і Лялька. Тепер єнотам по десять місяців. Лялька вже вагітна", – розповідає Gazeta.ua Андрій Гервазюк, передають Патріоти України.

Єноти є двох порід — полоскуни і ракоїди. "Максимальний рівень розвитку єнота сягає рівня 8-річної дитини. Але дресирувати його потрібно щодня з місячного віку. Дорослі можуть навіть їздити на самокаті, велосипеді і мити посуд. У нас лише у планах таке дресирування. Вони уперті. Знають, як їх звати і знають слово "не можна", але не завжди слухаються. Перевертають всю хату, скидають вазонки, рвуть шпалери і тягнуть за штори, – розповідає господар.

Утримання тварини обходиться так само, як невеликої собаки. "Годувати дорослих потрібно двічі на добу. Їдять м'ясо, сиру рибу. Також їм необхідні фрукти і овочі, горіхи. Маленькими дуже любили банани, тепер просять сливи й виноград. Спершу їх з пустушки годували, як виросли, уміють самі ставати на задні лапки і з рук беруть їжу", – каже Руслана Гервазюк.

Господарі облаштовують на подвір'ї вольєр для улюбленців. Встановлюватимуть камери для онлайн-трансляції життя єнотів на сторінці у Фейсбуці. Майже щодня до них приходять охочі завести вдома єнота та ті, хто бажає з ними побавитись.

"Дехто купує тваринку маленькою, а коли їй виповнюється 8 місяців, продає, бо не дає ради. Єнот стає дуже неслухняним, коли у нього починається шлюбний період. Тому запрошуємо, щоб розповісти як тваринок утримувати. На єнототерапію також батьки приводять дітей з психологічними проблемами і з ДЦП. Спілкування з тваринками допомагає у реабілітації. Ще часто приходять молоді пари. Один хлопець навіть освідчувався дівчині. Хотів, щоб єнот простягнув коханій перстень", - розповіла жінка.

Відвідувачі залишають добровільні пожертви на облаштування вольєрів та приносять гостинці для єнотів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...