Єпископ Московського патріархату опублікував запрошення на Об'єднавчий Собор

У запрошенні говориться, що на соборі буде присутній президент Петро Порошенко.

Олександр Драбинко

Єпископ УПЦ МП Олександр Драбинко опублікував у Facebook запрошення від Вселенського патріархату на Об'єднавчий Собор українських православних церков, який відбудеться 15 грудня в Києві, передають Патріоти України.
У запрошенні говориться, що єпископ може взяти на собор одного клірика, а також одного ченця або мирянина, і вони будуть мати право голосу.
"Запрошуємо Ваше Високопреосвященство взяти участь разом з одним кліриком і одним ченцем або мирянином, кожен з яких матиме право голосу, для формування бюлетеня з трьох кандидатів в об'єднавчому Соборі в історичній церкві Премудрості Божої (Святої Софії) в Києві, в суботу, 15 грудня 2018 для установки Статуту та канонічного обрання предстоятеля Автокефальної Православної Церкви в Україні, як попередньо було вирішено", - йдеться в листі.
Собор пройде під головуванням представника Константинополя митрополита Еммануїла. Також йдеться про те, що на соборі буде присутній президент Петро Порошенко.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...