"Євробачення-2019" може не відбутися у Єрусалимі

Організатори популярного міжнародного пісенного конкурсу Євробачення не хочуть проводити конкурс в Єрусалимі.

Через сформовану політичну ситуацію в Ізраїлі організатори змагань наполягають на тому, щоб влада вибрала інше місце проведення Євробачення. Про це повідомляє найстаріша щоденна ізраїльська газета Haaretz, передають Патріоти України.
Представники конкурсу хочуть уникнути можливих конфліктів та надзвичайних ситуацій, залишаючи Євробачення поза політикою. Як свідчать правила пісенного змагання, будь-які політичні мотиви і тим більше протести та інші провокаційні дії забороняються.
У відповідь на це міністр культури і спорту Ізраїлю Мірі Регев у четвер, 7 червня, заявила, що, якщо Євробачення не хочуть проводити в Єрусалимі, то його не повинно бути в Ізраїлі взагалі.
Подібні коментарі Регев є результатом побоювань про те, що конкурс пісні може спіткати та ж доля, що і футбольний матч Аргентини та Ізраїлю, який був скасований через тиск з боку Палестини.
Політик вважає, що Ізраїль має повне право вирішувати, де повинен проходити конкурс Євробачення 2019 у їхній країні. «При всій повазі до Союзу Ізраїль має право вирішувати, де провести конкурс. Це прекрасне шоу, і ніяких питань щодо його змісту та ідеалів, але справа в тому, що держава-переможець також показує себе», - вважає міністр культури і спорту Ізраїлю.

Мірі Регев не хотіла б йти на компроміси і наполягає на тому, щоб пісенне змагання провели саме в Єрусалимі. «Остаточне рішення буде прийнято прем'єр-міністром, але якщо вони мене запитають, я скажу, що правильне рішення або провести Євробачення в Єрусалимі, або витратити ці 50 мільйонів шекелів якимось іншим способом», - міркує політик.

Нещодавно на офіційній сторінці Євробачення в Facebook оргкомітет конкурсу попросив шанувальників пісенного змагання почекати з покупкою квитків до Ізраїлю. За їх повідомленням, варто дочекатися деяких точних відомостей про місце і час проведення Євробачення 2019. «Ви вже чекаєте, коли ж відбудеться Євробачення наступного року? Ми теж! Але поки що не варто бронювати квитки на літак. Дочекайтеся офіційних новин про те, де і коли він буде проводитися. Слідкуйте за оголошеннями на наших офіційних каналах», - написано в заяві.
У ЗМІ підозрюють, представники конкурсу відмовляються проводити конкурс в Єрусалимі через те, що Ізраїль, як і Палестина, хоче назвати це місто своєю столицею, не уступаючи іншій державі.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...