Євродепутат звинуватив Росію в спробах погіршити україно-польські відносини

Росія спонсорує різні антипольські дії в Україні і координує агресивну інформаційну кампанію в Інтернеті проти України та інших країн Заходу.

Міхал Боні

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів депутат Європарламенту, заступник голови делегації парламентського співробітництва з Україною Міхал Боні, повідомляють Патріоти України.

"Росіяни також активно впливають фізично і в кіберпросторі на польсько-українські відносини. Я не маю жодних ілюзій, що за різними антипольськими діяннями в Україні стоять російські гроші", - заявив Боні.

Він зазначив, що мова не йде навіть не стільки, наприклад, про факт недавнього підпалу польської школи в Мостиськах на Львівщині, а про те, що потім навколо цієї події створювалося твітами або постами в Фейсбуці, як це інтерпретувалося. Боні підкреслив: якби такого роду подія відбулася 20-30 років тому, то про це згадали б коротко на десятій сторінці газети - і не було б якогось надзвичайної розголосу.

"Зараз Інтернет служить інструментом, який маловагомі події підвищує до рангу надважливих з метою роздування різноманітних емоцій у суспільстві. І власне тому я відверто кажу, що за цим стоять росіяни, оскільки вони хочуть, щоб українсько-польські відносини були поганими, щоб Україна не могла трансформуватися", - підкреслив депутат Європарламенту.

За його словами, атакуючи або впливаючи на людей інформацією, в Росії мають на меті знизити авторитет і довіру до української влади, президента, намагаються показати в максимально негативному світлі дії українців на сході України.

"Росія безперервно веде кібервійну в Україні і про це треба відверто говорити. Вона має в своєму розпорядженні дуже розвинені інструменти для цього. Москва однією з перших створила фабрику тролів, які придумують різні події, а потім коментують їх", - підкреслив європейський політик.

Боні назвав Росію "найактивнішою країною, яка веде першу настільки організовану інформаційну війну в кіберпросторі". Він нагадав, що Росія намагалася бути активною в Великобританії перед референдумом про вихід з ЄС, у Франції - під час президентських виборів, в Голландії - напередодні референдуму про асоціацію України з ЄС.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...