Єврокомісія проти "Північного потоку-2": Він суперечить енергетичним і зовнішньополітичним цілям союзу

Єврокомісія хоче замість уряду Німеччини вести переговори з Росією щодо будівництва «Північного потоку-2».

Про це Der Spiegel сказав віце-президент комісії Марош Шефчович, передають Патріоти України.

«Не можна допустити, щоб з'явився простір, в якому немає ніяких правил. Не можна допустити, щоб до останнього міліметра в Балтійському морі діяло лише російське право, а право ЄС починалося тільки на материку», - підкреслив він.

Однак, Мароша Шефчовича турбують не тільки юридичні питання. Він вважає тривожним той факт, що в разі побудови «Північного потоку-2» майже весь газ з Росії в ЄС буде поставлятися в обхід України.

Минулого понеділка в Люксембурзі Шефович представив мандат, який дасть Єврокомісії право вести переговори з Москвою щодо нового газопроводу. 13 країн-учасниць ЄС висловили підтримку мандата, проте остаточне рішення по ньому буде прийнято тільки восени.

Видання нагадує, що в ЄС багато країн налаштовані проти «Північного потоку-2», тому що він суперечить енергетичним і зовнішньополітичним цілям союзу. ЄС хоче скоротити залежність від російського газу. Крім того, Україна може опинитися найбільшою жертвою нової російської ГТС, адже велика частина газу з Росії в Європу транспортується через її територію. Брюссель намагається підтримати українську економіку, надаючи значну фінансову допомогу. Але якщо він погодився б на «Північний потік-2», Київ втратив би доходи від транзиту газу.

Якщо Єврокомісія отримає право вести переговори про нову російську ГТС, реалізації проекту дуже на довго затягнеться. А на це деякі країни Євросоюзу і розраховують.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...