"Європа, дешево і секс": Київ стає все більш популярним серед іноземних туристів

За останні три роки кількість іноземних туристів у Києві майже подвоїлася. Їх приваблюють низькі ціни й екзотика лише за годину польту від великих європейських хабів.
У Київській міськдержадміністрації (КМДА) підрахували: якщо в 2014-му році місто відвідали 800 тис. закордонних туристів, то в 2017-му році їх було вже 1,5 млн. Про це пише жунал Новое Время, передають Патріоти України.

І столиця на іноземцях непогано заробила: у 2014-му закордонні гості поповнили міськбюджет на 6,1 млрд грн ($469 млн), а в 2017-му — на 17,9 млрд грн. ($553 млн).

Бум виник унаслідок низки причин. Перша — інтерес європейців та американців до країни, що пережила Майдан. Друга — недавнє Євробачення, розвиток клубного іміджу столиці й загальне зростання інтересу до України. А третє —дешева їжа та житло в українській столиці. І дешевий алкоголь.

Європа усередині

Основну масу туристів, становлять європейці (52%). Ще третина прибули з азіатського регіону. І близько 8% від загальної кількості становлять приїжджі з-за океану — з Америки.

Окрім кухні, особливої популярністі у зарубіжних гостей набули Софійський собор і Лавра як об'єкти ЮНЕСКО, вулиця Хрещатик і Майдан, музей Чорнобиля, прогулянки на теплоходах по Дніпру, а також етнографічні комплекси Пирогово і Мамаєва Слобода. Доволі популярні серед цієї категорії туристів і поїздки в Чорнобильську зону — унікальний об'єкт не лише для Європи, але і всього світу.

Дешево і секс

Начальник управління туризму КМДА Антон Тараненко вихваляєься, що торік вони упровадили єдиний квиток для туристів — Kiyvpass. Картка включає, окрім проїзду в метро, безкоштовну оглядову екскурсію по місту і такі ж безкоштовні відвідини музеїв, зоопарку і низки інших об'єктів, а також знижки в деяких ресторанах. Проте метою поїздок основної маси туристів є секс-туризм.

А змінити таку ситуацію на користь публіки з іншими цілями заважає безліч чинників. Елементарний момент — знання англійської мови.

Далеко не всі працівники тургалузі — представники готелів, ресторанів — добре знають англійську. Для іноземців важливе питання безпеки, і тому багатьох утримує від візитів у країну факт агресії Росії щодо України.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...