Європейські лікарі здійснили революцію у боротьбі з ВІЛ

У світі вже три людини перемогли ВІЛ, ще декілька продовжують лікування.

Перші випадки, коли люди вилікувалися від ВІЛ, були зафіксовані у Великій Британії і Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на NewScientist.

Пацієнти лікувалися від раку і у першого з них була лейкемія. Він проходив променеву терапію, приймаючи антибіотики. Коли всі його клітини імунітету були знищені, їх замінили донорськими. Донором став чоловік, чиї клітини були стійкими до ВІЛ завдяки рідкісної мутації у гені під назвою CCR5. Це сталося у 2007 році і до цих пір ВІЛ до пацієнта не повертався.

Пацієнт з Лондона також був хворий на рак. Йому пересадили донорський кістковий мозок з тієї ж мутацією CCR5. З тих пір (пройшло 18 місяців) ВІЛ до нього не повертався.

Про третій випадок вдалої боротьби з ВІЛ оголосили на конференції у Сіетлі. Цим пацієнтом став чоловік з Дюссельдорфа.

Інші пацієнти ще продовжують лікування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...