Європу накриє аномальна спека: Приголомшливий прогноз

Європу в найближчі дні очікує надзвичайно спекотна погода, синоптики прогнозують нові абсолютні температурні рекорди.

Нинішній європейський температурний рекорд +48 градусів за Цельсієм був встановлений в Афінах у липні 1977 року. В останні дні через збільшенням гарячого повітря з Африки постійно зростає температура в Іспанії та Португалії, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Поточний прогноз для південно-західної Іспанії та південної та південно-східної Португалії обіцяє до +47 градусів за Цельсієм в п'ятницю і в суботу.

Національний рекорд Португалії становить +47.4 градуси, встановлений у 2003 році. Пікова температура в Іспанії у +47.3 градуси була зафіксована в липні минулого року.

Іспанська національна служба погоди оприлюднила попередження, що принаймні до неділі хвиля спеки буде "особливо напруженою і тривалою на південному заході".

Група попередження про погодні умови в Європі, компанія Meteoalarm, вже випустила червоні попередження, які класифікуються як дуже небезпечні та представляють ризик для життя, для більшості південних регіонів Португалії та провінції Бадахос в Іспанії.

Італія також оголосила червоні оповіщення по всьому центру та півночі країни, включаючи туристичні центри, такі як Рим, Флоренція та Венеція.

Метеорологи вважають, що існує ймовірність у 40%, що температура в Афінах досягне +48 градусів і "25-30% шансів, що ми побачимо новий європейський рекорд температури".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...