"Її літературу продали діти, а гроші пропили": Мережу вразила історія київської бабусі-балерини, яка 10 років ходить до супермаркету читати книги (фото)

Мешканка Голосіївського району столиці Анастасія Шевченко несподівано стала зіркою соцмереж. Кияни помітили, що бабуся часто стоїть біля книжкових полиць у супермаркетах і читає.

У мережі дізналися сумну історію життя бабусі, яка вже 10 років приходить в київський супермаркет читати книги, передають Патріоти України з посиланням на "Вести".

Мешканка Голосіївського району столиці Анастасія Шевченко часто стоїть біля книжкових полиць у супермаркетах і читає. Повідомляється, що Анастасія Аристархівна живе буквально біля торгівельного центру, де і проводить весь свій час. "Вона на останньому поверсі живе. Вранці йде в торгівельний центр і там гуляє. Бачу її там частенько - і в книжковому, і біля фонтанчика. Стоїть, дивиться на воду як заворожена. Зітхає", - розповіла сусідка.

Люди відгукуються про бабусю добре. Кажуть, є проблеми в сім'ї, але Анастасія Аристархівна нікому про них особливо не розповідає. Сусіди підозрюють, що у неї дуже складні стосунки з дітьми і, можливо, саме тому старенька кожен день йде з дому.

Журналісти зустріли бабусю в супермаркеті. Вона розповіла, що родом з Черкаської області. У 15 років приїхала до Києва навчатися, вступила в хореографічне училище, а відразу після закінчення навчання її запросили працювати в Оперний театр. "Танцювала лебедя, наречених. Дві-три ролі стоять. Решта - масовка", - розповіла колишня балерина. Анастасія Аристарховна згадала свою подругу - відому балерину 50-х, народну артистку Аллу Гавриленко. З нею вони танцювали в "Лісовій пісні": Алла Гавриленко - Мавку, Анастасія Шевченко була водяною Русалкою. Особисте життя у неї не склалося. "Чоловік був гарний, але гравець і п'яниця. Не склалася у нас і сім'я", - зізналася Анастасія Аристарховна. З-за балету вона пожертвувала дітьми. Своїх народжувати їй заборонили в театрі, а коли вийшла на пенсію, вже було за 40, усиновили двох - хлопчика і дівчинку. Зараз їм 31 і 33 роки. "Нічого з них не вийшло", - бідкається старенька.

Анастасія Аристархівна зізналася, що її книги продали діти, а гроші пропили. Журналісти припускають, що пенсію матері, вони теж давно відбирають, оскільки Анастасія Аристархівна не пам'ятає, коли її в останній раз отримувала, і навіть не знає, яка сума їй належить.

Старенька розповіла, що після балету стала калікою. "Прокляті пуанти! М'язи стільки років були в напрузі, а потім я різко перестала танцювати - і почали відмирати судини. Тепер тільки стояти можу, - каже вона. - Хто після пенсії пішов викладати або тренери, ті ще нормально себе почувають. А я після балету стала калікою. Пуанти досі сняться у кошмарах".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...