"Іхтамнєти" скінчилися: У Росії на сайтах з вакансіями екстрено вербують "гарматне м’ясо" в Сирію і на Донбас, - Тимчук

Кремлівська кліка аж ніяк не готова відмовитися від своїх "миротворчих намірів" як в Сирії, так і на території України, і вербування свіжого "м'яса" йде повним ходом.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Вивчення російського ринку праці в області "Охорона та безпека" за останні тижні розкриває одну цікаву деталь (за цікавим збігом, яка проявилася одразу після відправки "на фарш" в Сирії доблесних "вагнеровців"). А саме: в лютому різко зросла активність у наборі персоналу в російські ПВК. Детально вивчивши відповідні вакансії на таких сайтах, як avito.ru, 63rabota.ru, rabota-smolensk.ru тощо, ми бачимо, що люте, скажене вербування йде по всіх регіонах РФ - при цьому ці вакансії завуальовані під вакансію "охоронець об'єктів", що працює "вахтовим методом" з терміном "відряджень" 3 місяці", - повідомив він.

За словами Тимчука, якщо ретельно вивчити оголошення, можна помітити декілька характерних особливостей, які пов’язують вакансію "охоронця об'єктів" і приватні військові кампанії.

"По-перше, в очі одразу впадає заробітна плата від 80 000 рублей, за умови, що навіть в Москві середня заробітна плата охоронця становить від 45 000 до 60 000 рублів. Друге - це вимоги до кандидата. Хороша фізична підготовка. Наявність ліцензії на зброю не обов'язкова. Розглядаються всі військово-облікові спеціальності. (Тобто ліцензія на зброю не потрібна - вона ж потрібна тільки під час роботи на території РФ, але от володіння військово-обліковою спеціальністю, тобто досвід військової служби, просто необхідне). Обов'язки: озброєна охорона і убезпечення території об'єктів в різних регіонах", - пояснив він.

Водночас, згідно з текстом оголошень, регіон проживання не має значення для "роботодавця". "Дійсно, яка різниця, звідки юніт поїде на Донбас або до Сирії - з пітерської Гатчини або Чити?" - зазначає Тимчук.

Також у оголошенні йдеться, що всі співробітники забезпечуються проживанням, робочим одягом, уніформою та харчуванням. "Термін відряджень - 3 місяці. Досвід роботи в гарячих точках буде плюсом. Робота у великій російській компанії з дружнім колективом. (Щодо "дружнього колективу" - правда: найманці за труни не б'ються)", - наголосив нардеп.

Окремо Тимчук зауважив, що однією з головних вимог до охоронців на території Росії є наявність дійсних документів на ведення охоронної діяльності, чого не потрібно в цих оголошеннях.

"Ще одна важлива деталь цього оголошення полягає в тому, що в оголошенні назву організації вказано як "Ветерани військових конфліктів", при цьому контактна особа - такий собі Олексій і номер телефону. Відсутність повноцінної адреси компанії пояснюється тим, що навіть у сьогоднішній Росії кримінальну статтю (ст.359 КК РФ) "Найманство" поки що не скасували і за такого роду діяльність загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі", - написав координатор ІС.

Разом із цим, додав Тимчук, впадає в очі географія розміщення цього оголошення, яке було дане в 24 регіонах Росії, в основному в областях з високим рівнем безробіття і розташованих у них військових частин ВДВ, СпН тощо.

"І, найголовніше, це оголошення датоване 20 лютого 2018 року. З чого сміливо можна зробити висновок, що "чутки" про великі втрати в лавах ПВК Вагнера перетворюються ув факти. А гостра нестача "гарматного м'яса" після останніх подій в Сирії змушує в терміновому порядку вербувати чергову партію "іхтамнєтов". Також численні втрати серед бійців Вагнера змушують окупаційну владу на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей в поспіху формувати два "сирійських" батальйони з числа місцевих жителів, за умови і без того хронічної неукомплектованості підрозділів "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР". Тобто "гарматне м'ясо" Путіну терміново потрібно і для Сирії, і для Донбасу. Тож, "дорогі росіяни", якщо ви готові здохнути за приватні інтереси Путіна і Ко і бути похованими в безіменній ямі в Сирії або Україні, то ласкаво просимо на "роботу до великої російської компанії з дружнім колективом", - резюмував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...