Ілля Варламов: Росіяни підтримують тортури

Моторошне дослідження, проведене фондом "Громадський вердикт" і соціологами Методичною лабораторії, говорить про те, що 73% росіян виправдовують насильство з боку представників влади в певних ситуаціях.

Фото: Ілля Варламов

Росіяни вважають себе нацією миролюбною і пишаються цим, пише російський блогер Ілля Варламов, повідомляють Патріоти України.

Якщо не піднімати поліцейські зведення про вбивства на побутовому грунті і не звертати уваги на наклейки "1941-1945. Чи можемо повторити", то в цілому так воно, напевно, і є.

Але все змінюється, як тільки на горизонті з'являється хтось інакомислячий. Люди готові виправдати будь-яке насильство, аби позбутися людини, "яка бажає дивного".

Якщо людина не схвалює діяльність президента, то "Сталіна на нього немає!". Якщо він виявився геєм, то треба спалити його серце. Якщо у нього джинси роздерті на колінах, то він наркоман, і його терміново треба здати в поліцію. Стигматизація миттєва і неминуча.

Крім того, в країні досі популярний старозавітний принцип "око за око". Росіяни підтримують насильство по відношенню до людини, який сам вдавався до насильства. Це ще можна пояснити емоціями. Але, що найдивніше, суспільство не проти насильства по відношенню до людей, які вчинили незначні злочини. І це в країні, де відсоток виправдувальних вироків коливається на рівні 0,5%!

Моторошне дослідження, проведене фондом "Громадський вердикт" і соціологами Методичною лабораторії, говорить про те, що 73% росіян виправдовують насильство з боку представників влади в певних ситуаціях.

"Респондентам пропонувалися приклади конкретних ситуацій, в яких вони могли поставити себе на місце поліцейського, тюремника чи медика психіатричної лікарні. У кожному разі потрібно було визначити, наскільки допустимо або необхідне застосування насильства. Всі кейси для опитування взяті з правозахисної практики" Громадського вердикту ". це реальні випадки жорстокого поводження, за більшістю з яких йде або йшло офіційний розгляд ".

41,4% респондентів "дозволили" силовикам "йти на незначні порушення закону для розкриття суспільно значущих злочинів".

Інфографіка РБК:

• 63,4% погодилися на те, щоб катували маніяка, який викрав дітей і відмовляється говорити, де ті, що вижили;

• 51,7% не проти те, щоб поліцейські побили злодія, який вирвав у пенсіонерки сумку і спробував втекти;

• 38,1% схвалили тортури фігуранта справи про масове вбивство;

• 20,3% вважають, що нормально побити хулігана, який намагається повідомити про своє затримання родичів;

• 20,6% підтримали побиття ув'язненого, який відмовився працювати в колонії.

Виявилося, що на ставлення респондентів до тортур впливає тільки рівень освіти і наявність власного досвіду зіткнення з насильством. Решта змінні значення не мали. Наприклад, їх реакції не корелювали з матеріальним становищем або підлогою.

Керівник дослідження, старший науковий співробітник Інституту соціології РАН Дмитро Рогозін: "Здоровий глузд підказує, що у ставленні до тортурам люди повинні відрізнятися когортами. Наприклад, нове покоління, якому відкрився світ, яке читає книги, яке більш толерантно, має засуджувати тортури. А" діти війни ", люди, народжені в 1950-і роки в патріархальних сім'ях, повинні бути більш терпимі до тортур. Але нічого подібного ".

Я помітив, що поєднання "73% росіян" досить часто з'являється в соціологічних опитуваннях. Отже, 73% росіян схвалюють тортури. А ще?

• 73% росіян не особливо потрібен інтернет;

• 73% росіян ніколи не стикалися з насильством;

• 73% росіян ніколи не думали про еміграцію;

• 73% росіян віддають перевагу стабільності свободу;

• 73% росіян відчувають себе бідними;

• 73% росіян вважають, що в країні все добре.

Як думаєте, це одні і ті ж люди?


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...