Іменем народного депутата: Помічник нардепа за хабар домагався звільнення правоохоронців (фото)

Від імені нардепа його помічник домагався звільнення працівників поліції, які розслідують тендерну аферу, за хабар сумою 200 тисяч гривень.

Про це з посиланням на інформацію Департамент захисту економіки повідомила прес-служба Національної поліції, передають Патріоти України.

«У березні минулого року за матеріалами працівників Управління захисту економіки в Закарпатській області було відкрито кримінальне провадження для розслідування злочинних дій посадових осіб райдержадміністрації та комерційної структури. Йдеться про присвоєння двох мільйонів бюджетних гривень шляхом завищення цін на вугілля, який підприємець постачав у навчальні заклади одного з районів області», - повідомили в поліції.

В рамках кримінального провадження слідчі і оперативники провели понад 150 процесуальних дій, зібравши доказову базу про причетність підприємця до вищевказаного злочину.

В ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що бізнесмен звернувся за допомогою до помічника народного депутата, щоб той допоміг йому вирішити питання щодо закриття кримінального провадження та звільнення слідчого і оперативників, які розслідують справу.

За 200 тисяч гривень помічник нардепа погодився «вирішити питання» за допомогою депутатських звернень від імені народного депутата в різні державні інституції, в тому числі МВС України та Нацполіцію, про нібито протиправних дій поліцейських стосовно підприємця. За це помічник нардепа отримав частину обумовленої суми - 150 тисяч гривень.

За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ст. 368) і надання неправомірної вигоди (ст. 369) КК України порушено кримінальні провадження.

14 вересня, оперативники і слідчі прокуратури в Закарпатській області провели санкціоновані обшуки на території регіону і в Київській області.

Помічнику народного депутата повідомлено про підозру за ч.5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, а підприємцю - за ч. 4 ст. 369 КК України.

В ході обшуків у помічника народного депутата правоохоронці вилучили $ 70 тисяч, паспорта громадянина України та інших країн на його ім'я, велика кількість різних посвідчень, в тому числі - пенсіонера МВС. Як вже встановили поліцейські, ніякого відношення до органів внутрішніх справ затриманий не має.

У бізнесмена також вилучені кілька паспортів, в тому числі і іншої держави. До суду подано клопотання про обрання фігурантам справи запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...