Імпортозаміщаємо Росію по світу: Україна збудує завод для виготовлення новітніх вітчизняних БТРів і самохідних артилерійських установок у Південній Азії

Українська компанія з проведення імпорто-експортних операції з товарами військового призначення Укрспецекспорт підписало угоду з М’янмою про будівництво спільного підприємства з виробництва бронетехніки.

За наявною інформацією українська сторона вже почала постачання обладнання та почала будівництво заводу, передають Патріоти України з посиланням на Defence Blog.

На території М’янми планується збирання колісного бронетранспортера БТР-4У та самохідної артилерійської установки 2С1У з комплектуючих, що будуть виготовлятись на території України. Виробництво має стартувати у другій половині 2020 року.

Для Збройних Сил України виробництво БТР-4 здійснюється на ДП “Завод ім. Малишева”, що нещодавно розпочав виготовлення корпусів для цих бойових машин у рамках у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська. До цього виробництвом корпусів здійснювалось лише на Лозівському ковальсько-механічному заводі.

У грудні 2018 року повідомлялося, що Україна розгортає виробництво САУ 2С1. Тоді в ефірі програми "Лінія оборони" експерт з бронетанкової техніки Олександр Костур озвучив інформацію про відновлення виробництва Україною 122-мм самохідних артилерійських установок (САУ) 2С1 «Гвоздика». До розпаду СРСР виробництво цього САУ відбувалось на Харківському тракторному заводі до кінця 1991-х року, після чого було звернуте через втрату виробничих зв’язків, зокрема артилерійську частину – гармату 2А31 виготовляли на території сучасної Росії, та відсутність замовлень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...