"Інакше буде п*здоріз": Харківська міськрада відклала розгляд питання скандальної забудови біля стадіону "Металіст" (відео)

Мер Харкова спочатку обговорив зняття питання з порядку денного з віце-мером Тереховим, а потім особисто просив депутатів підтримати рішення.

Питання № 16 (пункт 3) у порядку денному 20 сесії Харківської міськради стало найгострішим - "Про надання земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування об’єктів, припинення права користування земельними ділянками". Ділянка близько Східної трибуни стадіону "Металіст", де зараз є парковка, хотіли віддати під забудову ТОВ "Укравтоарсенал", передають Патріоти України.

Проти цього виступив ХАЦ, сотні харків'ян, вболівальники, адже за вимогами УЄФА забудовувати територію біля стадіону не можна. Сьогодні активісти, які прийшли до будівлі мерії, хотіли вимагати зняття цього пункту з порядку денного.

Про небезпеку ставити це питання на голосування Геннадія Кернеса попередив його заступник Ігор Терехов. Коли на вулиці тривали заворушення, Терехов увійшов до зали і сказав, що питання треба знімати. "Геннадію Адольфовичу, чи можемо ми 16-е питання "Металіста" перенести на розгляд наступної сесії? Тому що інакше буде п#здоріз (у сенсі "заворушення" - ред.). Вони (ультрас) думають, що фанзону будуть забудовувати", - сказав Терехов. Кернес відповів: "добре".

"За" зняття пункту 3 із 16 питання проголосували 65 депутатів. Відразу після цього питання Геннадій Кернес покинув зал засідань, сесію продовжив вести секретар міськради Олександр Новак.

За інформацією місцевих журналістів, міськрада хоче дати дозвіл на забудову парковки біля стадіону "Металіст". За даними видання "Наші гроші", засновниками ТОВ "Укравтоарсенал" є Юрій Животченко, Олексій Лисих, Олександр Нотченко (він за часів Курченка був директором ФК "Металіст"). У травні на території парковки вже почалися підготовчі роботи, з'явився білборд зі специфікацією об'єкта ЖК "Спортивний", а на сайті девелоперської компанії почали продавати квартири.

Джерело: KHARKIV Today
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...