Сервіс запустили на платформі PRO. Розробником онлайн-послуги виступив Офіс ефективного регулювання BRDO, передають Патріоти України.
"Вареники - не єдине блюдо, чию вартість можна відстежити за допомогою інфляційного барометра. Сервіс дозволяє відслідковувати ціни на 23 соціально значущих товари", - зазначив керівник BRDO Олексій Гончарук.
Зазначимо, що за 2017 рік приготування національної страви з м'ясом подорожчало на 45%, а з картоплею на 28%. "Українські вареники з картоплею, піджаркою і сметаною за рік подорожчали 10,3 грн., або на 28%, з 37,2грн. У минулому році в 47,5грн. У 2018 році національне блюдо з м'ясом на 35,5 грн, або на 45%. У 2017 році ласощі українців коштувало 79,8 грн, а в 2018 році - 115,3 грн, - повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За словами Дорошенка, інгредієнти для приготування вареників з м'ясом за найпростішим рецептом станом на січень 2018 року коштували: 800 г борошна - 7,6 грн. 300 г свинини - 35,5 грн. 300 г яловичини - 38,7 грн 50 г вершкового масла - 9 грн. 150 г цибулі і сала відповідно 0,9 грн і 10,8 грн. 250 г сметани - 12,8 грн.
У розрізі регіонів України аналітики з'ясували, що найдорожче вареники обходяться киянам, дешевше - львів'янам. У середньому порція вареників в Україні коштує 27,6 гривень.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...