Сервіс запустили на платформі PRO. Розробником онлайн-послуги виступив Офіс ефективного регулювання BRDO, передають Патріоти України.
"Вареники - не єдине блюдо, чию вартість можна відстежити за допомогою інфляційного барометра. Сервіс дозволяє відслідковувати ціни на 23 соціально значущих товари", - зазначив керівник BRDO Олексій Гончарук.
Зазначимо, що за 2017 рік приготування національної страви з м'ясом подорожчало на 45%, а з картоплею на 28%. "Українські вареники з картоплею, піджаркою і сметаною за рік подорожчали 10,3 грн., або на 28%, з 37,2грн. У минулому році в 47,5грн. У 2018 році національне блюдо з м'ясом на 35,5 грн, або на 45%. У 2017 році ласощі українців коштувало 79,8 грн, а в 2018 році - 115,3 грн, - повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За словами Дорошенка, інгредієнти для приготування вареників з м'ясом за найпростішим рецептом станом на січень 2018 року коштували: 800 г борошна - 7,6 грн. 300 г свинини - 35,5 грн. 300 г яловичини - 38,7 грн 50 г вершкового масла - 9 грн. 150 г цибулі і сала відповідно 0,9 грн і 10,8 грн. 250 г сметани - 12,8 грн.
У розрізі регіонів України аналітики з'ясували, що найдорожче вареники обходяться киянам, дешевше - львів'янам. У середньому порція вареників в Україні коштує 27,6 гривень.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...