"Ініціатива Німеччини щодо Азова - це і є санкція проти Росії", - Клімкін

​Запровадження механізму міжнародного моніторингу за судноплавством в Керченській протоці та Азовському морі - ідея, яку запропонував голова МЗС Німеччини Гайко Маас.

Павло Клімкін

Ця ідея може стати свого роду санкцією проти Росії. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після участі у робочій зустрічі з міністрами закордонних справ держав-членів ЄС у Брюсселі, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Німеччина хоче встановлення механізму міжнародного моніторингу. Я вважаю, що це само собою є санкція для Росії. Я буду розмовляти з Гайко Маасом за декілька днів і буду дискувати з ним, які саме санкції, і відповідно, чи буде підтримувати їх Німеччина", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, Маас запропонував розширити спостережну місію ОБСЄ в Україні на Азовське море. Пропозицію мають обговорити цього тижня під час зустрічі представників України і РФ за посередництва Франції і Німеччини.

Водночас Маас підкреслив, що Німеччина вважає недоцільними нові санкції ЄС проти Росії у зв'язку з агресією проти України, допоки триватимуть зусилля щодо деескалації конфлікту.

Клімкін пропонує ЄС запровадити персональні санкції проти російських військових, які брали участь в актах агресії проти України, обмежити можливості російських азовських портів та інші.

За його словами, запровадження міжнародного моніторингу в Керченській протоці за судноплавством і проходом суден вимагатиме обговорення з Російською Федерацією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...