Іноземний десант в Україні (відео)

Близько 600 волонтерів їдуть в Україну, аби навчати дітей англійської у спеціальних мовних літніх таборах, які Міносвіти створює в школах.

Знання передаватимуть безкоштовно, йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

До України власним коштом вже прилетіли дві сотні іноземців. Учителька англійської з Австралії Джена всміхається своєму хлопцеві Джону – обидвоє здолали 15 тисяч кілометрів, щоби вирушити до Маріуполя. У тамтешній школі на них уже чекають. "Нас тут так зустрічають – навіть незнайомці намагаються допомогти! Ми такого навіть не очікували", - каже жінка. "Два тижні тому учні з мого майбутнього класу надіслали мені відео-привітання з днем народження – а я ж із ними ще навіть не зустрівся! Це було так зворушливо", - зізнається чоловік.

Волонетри з понад ста країн світу житимуть в родинах українських учителів. Седіна з Камеруна їде на Одещину. "Я вперше в Європі. У мене було багато стереотипів про Україну. Я чула, що тут живуть самі расисти, і що їжа дуже погана, але нас смачно нагодували, і всі навпаки – дуже приязні", - каже вона.

Про їжу говорить і канадець Мирон. У нього рідна мова – англійська, але й українською він спілкується вільно. Щоправда, на Херсонщині про це йому доведеться "забути". "Учителька там уже через Facebook мені сказала: Мироне, не будеш говорити англійською, не дам борщу! А я борщ дуже люблю", - сміється він.

У понеділок волонтери вирушать до всіх куточків України – 80% поїдуть у невеликі села та селища. І там навчатимуть українських дітлахів англійської мови протягом усього червня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...