Інтерактивна мапа найстаріших дерев з'явилася в Києві

В столиці налічується понад 100 дерев віком від 100 до 900 років. Двадцять з них входять в топ-500 дерев України. Деякі з дерев є свідками часів Київської Русі.

Картографічна компанія «Візіком» спільно з Київським еколого-культурним центром створили інтерактивну онлайн-мапу найстаріших дерев столиці, передають Патріоти України з посиланням на Большой Киев.

"По суті, мова йде про найстаріші пам’ятки нашої історії, сучасників давньоруських городищ, козацьких битв і визволення столиці від багатоманітних окупантів. Деякі дерева Києва та околиць старше церков. Які, в свою чергу, дадуть фору домівкам. І перші, і другі, і треті пережили пожежі та забудови, знищення і відродження Києва. На жаль, значна частина історичної спадщини столиці, і серед них цілі священні гаї, канули в Лету. Від останного, Шулявського, залишився один дуб", – йдеться в повідомленні.

При натисканні на піктограму інтерактивної мапи можна подивитися, де знаходиться дерево, прочитати про нього коротку інформацію (висота, вік, обхват стовбура, опис).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...