Інвестор залишає Росію

Іноземні інвестори вже четвертий місяць поспіль скорочують інвестиції в активи РФ.

За цей час вони вивели з російських акцій понад $ 1,6 млрд - максимальний відтік за останні три з половиною роки, передають Патріоти України з посиланням на Коммерсант.

Відтік інвестицій з російських фондів відбувається на тлі їх припливу в активи інших країн, що розвиваються. Російський ринок акцій опинився в числі аутсайдерів, більший обсяг коштів був виведений тільки з Китаю ($ 4 млрд), але розмір цього ринку істотно більше російського.

Лідерами по залученню коштів серед країн БРІК стали Індія і Бразилія, до фондів яких за чотири місяці було інвестовано відповідно $ 2,6 млрд і $ 1 млрд.

Причиною таких помітних втрат стали внутрішні ризики, які привели до погіршення інвестиційного клімату в країні і, звичайно ж, невиправдані очікування поліпшення відносин Вашингтона і Москви після обрання Трампа.

Крім усього, привабливість рублевих активів знижує і загострення корпоративного конфлікту між «Роснефтью» і АФК «Система». Ще один фактор - ціни на нафту, вони знижуються і, швидше за все, продовжать падіння.

В таких умовах учасники ринку не виключають подальшого розпродажу рублевих активів, хоча і в менших обсягах.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...