Йому було 112! - Помер найстаріший ветеран Другої світової війни (відео)

​Під час війни Річард Овертон служив в 188-м "чорному" авіаційно-інженерному батальйоні армії США в Тихому океані.

У віці 112 років померла найстаріша людина США Річард Овертон: він також був найстарішим ветераном Другої світової війни. Про це 27 грудня повідомив канал CNN, передають Патріоти України.

Смерть добровольця ВМВ, учасника битви за Іодзіму і очевидця нападу японців на Перл-Харбор підтвердили в родині Овертона.

Незадовго до цього ветерана госпіталізували з пневмонією. "Він був у Перл-Харборі, коли наші бойові кораблі ще горіли в бухті. Він був на Окінаві. Він також був на Іодзімі, де сказав:" Вибратися звідси зможу лише Божим дивом", - говорив в 2013 році про Овертона президент США Барак Обама.
Канал National Geographic в лютому 2017 року зняв сюжет про Овертона:

В останні роки життя Овертон не хотів думати або говорити про війну, стверджуючи, що "забув уже всю цю справу".

"Я люблю каву з віскі. Іноді просто віскі. Курю сигари, але не ковтаю дим. А ще морозиво. Люблю їсти його щовечора, воно робить мене щасливим. Відчуваю себе класно, ніякого болю і всього такого", - розповідав він в 107-річному віці за кермом "Форда F100".

У техаському місті Остін одна з вулиць (авеню) названа на честь Річарда Овертон. 11 травня йому виповнилося б 113 років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...