Йшов четвертий рік війни: Бутусов пояснив "пізнє запалювання" української влади

Відомий журналіст Юрій Бутусов пояснив гостру необхідність блокування російських соцмереж.

Фото: Uapress.info

Російські соцмережі необхідно блокувати, тому як вони знаходяться під контролем російських спецслужб і ведуть антиукраїнську політику.

Про це на сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов, пишуть Патріоти України.

Він нагадав про те, чому творець "ВКонтакте" Павло Дуров відмовився від частки в компанії.

"13 грудня 2013 року ФСБ зажадала від нас видати особисті дані організаторів груп євромайдану. Нашою відповіддю була і залишається категорична відмова - юрисдикція Росії не поширюється на українських користувачів "ВКонтакте". Видача особистих даних українців російській владі була б не тільки порушенням закону, а й зрадою всіх тих мільйонів жителів України, які нам довірилися. Довелося пожертвувати багатьом, в тому числі моєї часткою "ВКонтакте", - процитував Бутусов Дурова.

Він додав, що в березні-квітні 2014 року Роскомнадзор заблокував 13 найпопулярніших проукраїнських спільнот "ВКонтакте", в тому числі паблік "Українська революція" - 500 тисяч учасників на момент блокування, "Революція євромайдан" - 390 тисяч на момент блокування, "правий сектор"- 350 тисяч на момент блокування," євромайдан "- 330 тисяч на момент блокування,"Україна Live - Новини - Ато" - 600 тисяч на момент блокування.

"На даний момент в списку заборонених сайтів Роскомнадзора 71 866 різних сайтів, в тому числі багато українських", - пише Бутусов.

За його словами, на окупованій території Донбасу росіяни заблокували 113 українських новинних сайтів - майже всі відомі новинні агентства.

"Причина, чому Україна вже три роки поступово розриває відносини і контакти з Росією дуже прагматична і дуже дорого коштує. Це війна за незалежність. Війна, яку розпочала не Україна. А під час сучасної війни одна куля може погубити тільки одну людину, зате одна публікація може погубити тисячі. і Кремль знає це, і соціальні мережі взяті під контроль їх спецслужбами саме як інструмент інформаційної війни проти нас. І є тільки один спосіб перемогти у війні - розірвати якомога більше залежностей, які створені між Україною і Росією", - підсумував Бутусов.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...