Йшов четвертий рік війни: У Держдумі РФ заговорили про часткову денонсацію договору про дружбу Росії з Україною

За словами депутата, підписавши угоду про дружбу між Росією і Україною, РФ підтвердила, що вважає Крим і Севастополь частиною території України.

Костянтин Затулін

Договір про дружбу між Росією і Україною має бути частково денонсовано, заявив депутат від "Единой России", заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, передають Патріоти України з посиланням на "РИА Новости".

На думку Затуліна, в договорі має бути змінено положення про взаємне визнання кордонів двох країн. Депутат заявив, що договір "односторонньо вигідний" Україні. За його словами, "у другій статті договору ми визнаємо територіальні межі України, а вони, відповідно, наші, на момент підписання і ратифікації цього документа".

Затулін додав, що, "підписавши цей договір, Росія 1997-го, а потім під час ратифікації 1999 року підтвердила, що вона вважає, скажімо, Крим і Севастополь частиною території України". На думку російського парламентарія, "треба всі питання вирішувати заново, зокрема і питання кордонів".

Положення про визнання кордонів закріплено у другій статті договору про дружбу. Вона проголошує: "Високі договірні сторони відповідно до положень Статуту ООН і зобов'язань по Заключному акту Наради з безпеки і співробітництва в Європі поважають територіальну цілісність одна одної і підтверджують непорушність існуючих між ними кордонів".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...