Йшов п'ятий рік війни..: Аваков зізнався, що в України неконтрольований кордон

У Київській області існує близько 200 кілометрів практично неконтрольованого кордону.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, уточнивши, що в безпеку потрібно інвестувати кошти, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"У нас в 150 км від Києва близько 200 км практично неконтрольованого кордону – йдеться про Чорнобильську зону, топі та болота. Не те, щоб він був зовсім неконтрольований, але той моніторинг, який ми проводимо зараз, не можна порівняти з рівнем безпеки, який ми вважаємо достатнім. І в таку безпеку необхідно інвестувати кошти", – уточнив Аваков.

Він також розповів, що після спорудження інфраструктурного проекту "Стіна" в Харківській області, ситуація з порушниками на кордоні стала вразливою в Сумській і Луганській областях. "Треба розуміти, що на кожному відрізку є свої нюанси. У Сумській області місцевість дуже лісиста і болотиста, відповідно, там потрібні рішення іншого рівня: будуть задіяні дрони, організовані спеціальні системи контролю, групи реагування не тільки наземні, а й повітряні, і так далі", – додав Аваков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...