"Їстівне" мистецтво має шалений попит: Українка створює шедеври з їжі (фото, відео)

Дарина Косар любить готувати, малювати і фотографувати. У якийсь момент вона вирішила це поєднати.

Київська художниця Дар'я Косар створює картини з їжі, стверджуючи, що таке "їстівне" мистецтво має шалений попит за кордоном, - передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

З її фото важко зрозуміти, що зображено - страви або картини, адже професіоналізм Дарини є дуже високим. Овочі та фрукти на ринку для неї не їжа, a фарби.

Ідея створення їстівних картин прийшла тоді, коли Косар застудилася і змушена була місяць лікуватися вдома. Жінка каже, що кавові зерна якось самі собою перетворилися в картину.

Потенційні покупці на таку картину знайшлися в соцмережі. "Основну роботу секретарем довелося покинути, коли почала заробляти більше творчістю", - сказала Дарина.

Її картини продаються за кордоном і на замовлення. Для звичайних українців це дорого і незвично. Наприклад, портрет Кеті Перрі з білого і чорного шоколаду і фруктів замовила американська компанія для просування нового альбому співачки, зазначила майстриня.

Дівчина всі ескізи зберігає в блокноті, a перетворення їжі на картини знімає на відео. Її роботи можна їсти, хоча вона визнає, що цього не робить, a ось її сім'я їсть витвори мистецтва із задоволенням.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...