Історії, які надихають: Як жінки із Донбасу створили успішний бізнес в Україні (відео)

Почати власну справу для українців завжди здається складно. Бюрократична тяганина та палки в колесах від місцевих корупціонерів при владі, а ще й війна у країні вбивають бажання у малих та середніх бізнесменів.

Підприємцям із Донбасу знайомі усі ці труднощі, однак вони таки знайшли спосіб розвивати свій бізнес, - йдеться в матеріалі 24 каналу, передають Патріоти України.

У цьому їм допоміг проект від Європейського союзу у співпраці з Міжнародною асоціацією міграції. Більше 10 тисяч українських підприємців, захистивши свої бізнесплани, виграли гранти у вигляді обладнання, яке допомогло їм вийти на новий рівень у веденні власного бізнесу. Бльшість з учасників – вимушені переселенці з Донбасу, і як не дивно саме жінки.

Марина Дмитрено як і щодня навідує своїх улюбленців, збирає ще теплі яєчка. Втілити у життя своє дитяче захоплення жінку наштовхнули жахливі обставини. Війна змусила її кинути роботу бухгалтером і тікати з рідної Горлівки. Вже на Київщині місцева влада виділила переселенцям земельну ділянку і Марина згадала про мрію дитинства: відкрити птахоферму.

Почати власну справу жінці допоміг європейський грант. Марина отримала обладнання для очистки м'яса та два інкубатори для курячих та перепелиних яєць. "Набагато вигідніше мати інкубатори, бо курчата коштують дорого. І коли вийшло так, що я виграла грант, то ми шукали саме інкубатори. Робили це для того, аби все було більше автоматизовано", – розповіла Марина Дмитренко.

Катерина Калініченко зараз вже успішний відеооператор, до послуг якої входить навіть аерозйомка. А чотири роки тому з грудною дитиною дівчина також змушена була тікати від війни у Луганську. На новому місці у столиці грошей у молодої сім'ї бракувало.

За три роки роботи жінка поволі виробляла базу клієнтів та знімала рекламу. А рік тому випадково натрапила на Європейську програму підтримки молодих підприємців. Завдяки їй Катерина змогла підняти рівень послуг і додати до них повітряну зйомку.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...