Історії війни: "Я лежала під мінометним обстрілом і думала, що це кінець" (відео)

П'ять років тому, 14 березня, півтисячі бійців самооборони Майдану зібрались для формування першого добровольчого підрозділу. Саме ця дата стала основою для заснування Дня добровольця, який в Україні відзначають тепер щороку.

Серед тих, хто сам зголосився захищати Батьківщину, немало сміливих дівчат та жінок. Одна з них львів'янка Юлія Блага. У 22 роки вона схитрила і поїхала на війну в найгарячіше місце фронту – селище Піски, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Як дівчина потрапила на війну

Вона згадала, що з початком війни дівчат та жінок не хотіли брати на фронт. Проте Юлія, не вагаючись вирішила піти на війну.

Сталося так, що в мене був друг "Рубін". Він був не зовсім обізнаний у тому, що в мене нема ніякої підготовки. Зрештою, я трохи здурила і поїхала, – сказала Юлія.

Відтак вона воювала у складі добровольчого батальйону ОУН. За два тижні тендітна Юлія Блага освоїла зброю, прийняла присягу та перетворилась на сміливицю з позивним "Чорна". На "нулі" займалась зв'язком, надавала допомогу пораненим та навіть ходила у вилазки.

Юлія (зліва) з побратимами на війні

"Ми висунулися у тихий і спокійний сонячний день. Тоді ніхто не стріляв, аж раптом ми попали під кулеметний та мінометний обстріл. Тоді я зрозуміла, що життя може закінчитися. Я лежала, розуміючи, що немає куди дітися і просто думала, що це кінець", – згадала доброволиця.

Життя після війни

Після повернення з фронту Юлія вирішили піти до лав Збройних сил. У дивізіоні артилерійської розвідки була замкомандиркою батареї.

"Я вважала, що маю зробити щось корисне для Батьківщини. Коли я приїхала, то відчувала, що не повністю виконала обов'язок перед країною. Мені здавалось, ще потрібно щось зробити корисне і я вирішила підписати контракт", – зазначила Юлія.

Наразі дівчина служить у Львівському військкоматі, де йде підготовка до нового призову на строкову службу. Найбільше вона мріє про перемогу України у війні та особисте щастя. Вона зауважила, що прагне аби кожен українець долучився до спільної перемоги.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...