Історії заробітчан: Як насправді доводиться працювати українцям за кордоном (відео)

Заробітчани підкреслюють, що українцям за кордоном платять мінімум.

У мережі розповіли, як українські заробітчани важко працюють за кордоном і чи є сенс залишати Україну в пошуках роботи. Про це повідомляє програма розслідувань "Секретні матеріали" на телеканалі 1+1, передають Патріоти України. Журналісти опитали українців, які працювали в Європі (Польщі та Італії), Азії (ОАЕ, Південна Корея, Китай).

"Коли приїжджаєш в іншу країну, стикаєшся з тим менталітетом, з тією культурою, з проблемами, які тут є, і вже починаєш цінувати і розуміти, що не все так погано, як здається", – розповів трудовий мігрант Юрій, який працював у Польщі. "Знаєте, як сарафанне радіо. Всі кажуть: ось у Польщі, в Польщу. Поїхав, сам відчув, що це таке і як. Ті зусилля, які ти прикладаєш, можна прикладати на території України, і, в принципі, заробляти ті ж гроші", - додав чоловік. За його словами, поляки вимагають від українців дуже багато працювати, але платять невеликі гроші.

Заробітчани підкреслюють, що українцям за кордоном платять мінімум, і при цьому часто намагаються різними способами оштрафувати, обдурити або недоплатити. "Нам обіцяли зарплату десь 5-5,5 тисяч. Ну це плюс-мінус тисяча доларів. Це 30,5 робочих днів ставка. А лютий, це короткий місяць, і він нам дає зарплату не за місяць, а фактично за 22 дні", – розповів герой програми Володимир. Чоловік каже, що не зміг навіть відкласти якусь суму грошей, щоб привезти додому.

"Контракт нічого не значить. Нам навіть не дали копію контракту, в принципі. У нас просто була фотографія. Ми пропрацювали 14 днів. Заплатили нам чомусь за 11", – заявила працівниця Карина.

Разом з тим, за словами реальних людей, які спробували працювати за кордоном, від українців вимагають максимальної віддачі. Тому працювати доводиться дуже важко. При такому навантаженні за подібні гроші можна заробляти і в Україні. Але цю реальність фірми з працевлаштування ретельно приховують.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...